Στη φυλακή ο Βούλγαρος αστυνομικός για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Gazzetta team
Στη φυλακή ο Βούλγαρος αστυνομικός για τη δολοφονία του καρδιολόγου
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 37χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία της Κρήτης.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, αφού πρώτα παραδέχτηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι διατηρούσε σχέση με την σύζυγο του γιατρού από τη Σητεία και ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο 37χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι στις 14 Αυγούστου είχε λάβει απειλητικό μήνυμα από τον καρδιολόγο ενώ υποστήριξε ότι το παιδί της 38χρονης δεν είναι δικό του επειδή σύναψαν σχέσεις σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το κίνητρο του δράστη

Η πεθερά του άτυχου καρδιολόγου ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για την παράνομη σχέση της κόρης της με τον 37χρονο ομοεθνή της, ούτε για το σχέδιο δολοφονίας.

Μαζί της μένει και το τρίχρονο αγοράκι του ζευγαριού, που από τη μια στιγμή στην άλλη, έμεινε μόνο, χωρίς τους γονείς του.

«Το παιδάκι παρόλο που είναι μικρό καταλαβαίνει αρκετά πράγματα χωρίς να του έχουμε εξηγήσει κάτι. Συνεχώς με ρωτάει αν η μαμά του είναι μακριά και αν θα έρθει με το λεωφορείο ή αν θα τη φέρει ο μπαμπάς. Δεν ξέρω τι να του πω αλλά βλέπω τα θλιμμένα ματάκια του και στενοχωριέμαι για τη στιγμή που θα πρέπει να μάθει ότι δεν έχει πλέον πατέρα και τη μητέρα του θα αργήσει να τη δει ξανά», λέει η μητέρα της Βουλγάρας.

Ο γιατρός διέθετε μεγάλη περιουσία η οποία ίσως να αποτέλεσε το πιο ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία. Ο στενός κύκλος του περιμένει να δει αν τελικά ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης έκανε διαθήκη και να διαπιστώσουν αν με αφορμή τις υποψίες που είχε για την εξωσυζυγική της σχέση της Βουλγάρας συζύγου την άφησε εκτός αυτής.

Ο αστυνομικός Βούλγαρος διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί.

Ο 37χρονος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Πρώτα πυροβόλησε το αυτοκίνητο του 62χρονου ο οποίος ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και χτύπησε στο κεφάλι. Προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο τραυματισμένος, ο δολοφόνος έστρεψε το όπλο του εναντίον του και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και μια στο κεφάλι, που ήταν και η μοιραία.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι Αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που «έδειχναν» εκείνον ως δολοφόνο, με τον Βούλγαρο τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

Πηγή: reader.gr