Τέλος εποχής για την Uncle Ben's: Αλλάζει όνομα και την εικόνα του μαύρου αγρότη

Gazzetta team
Τέλος εποχής για την Uncle Ben's: Αλλάζει όνομα και την εικόνα του μαύρου αγρότη
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Η εταιρία Mars που βγάζει το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα προφανώς, ρύζι Uncle Ben's, αποφάσισε να αλλάξει το σήμα που άρχισε να χρησιμοποιεί από το 1946, καθώς παρουσιάζει έναν αφροαμερικανό αγρότη και θεωρείται πλέον ρατσιστικό...

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Ο μπάρμπα- Μπεν και η φωτογραφία του στο κουτί, παραπέμπουν σε καθεστώς δουλείας και σε ρατσισμό και με αφορμή τα όσα γίνονται τώρα στις ΗΠΑ, αποφασίστηκε η αντικατάσταση της φωτογραφίας του σήματος από την εταιρία.

Πλέον, ακόμα και με αυτή την κλασσική φιγούρα γίνονται συνειρμοί από τον κόσμο, στις εποχές της μαύρης δουλείας Αφρικανών από μεγαλογαιοκτημόνες που τους χρησιμοποιούσαν για να καλλιεργούν τα χωράφια τους. Οι συνειρμοί αυτοί, προφανώς έχουν και εμπορικό κόστος για την εταιρία που δείχνει να το συνεκτιμά...

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη φωτογραφία του μπαμρπα- Μπεν στις σκέψεις των ανθρώπων της εταιρίας είναι ακόμη και την αλλαγή του ονόματος μετά από 80 περίπου χρόνια στην αγορά. Αξιο αναφοράς είναι το ότι αρκετές επιχειρήσεις παίρνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες προκαταλήψεις με τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχει ο μπάρμπα-Μπεν

Η Mars που βγάζει το ρύζι είπε ότι ο Uncle Ben ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946 και αφορούσε έναν Αφροαμερικανό αγρότη που δούλευε στο Τέξας, η δε εικόνα ανήκε σε... «έναν αγαπημένο σεφ στο Σικάγο και σερβιτόρο με το όνομα Φρανκ Μπράουν».

«Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στη μαύρη κοινότητα, τους συνεργάτες μας και τους εταίρους μας στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία», σχολιάστηκε από την πλευρά της Μαρς που επισήμανε ακόμα πως: «Ακούμε τις φωνές των καταναλωτών, ειδικά της μαύρης κοινότητας και τη φωνή των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίζουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθεί το brand «Uncle Ben's», συμπεριλαμβανομένης της οπτικής ταυτότητας, την οποία θα δημιουργήσουμε».