Μετά την Black Friday, έρχεται Cyber Monday

Gazzetta team
Μετά την Black Friday, έρχεται Cyber Monday
"Kαι μετά την Black Friday τι;", είναι το ερώτημα που προκύπτει σε μια αγορά που προσπαθεί να ορθοποδήσει με πρόσφορες και εκπτώσεις που τείνουν να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στην Ελλάδα.

Έτσι πριν ακόμα ανοίξουν τα πακέτα των αγορών τους από την Βlack Friday ,οι έλληνες καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμάζονται για την Cyber Monday. Η αφετηρία της είναι κοινή με εκείνη της Black Friday. Ξεκίνησε απο τις ΗΠΑ, ωστόσο είναι αρκετά πιο νέος θεσμός, αφού έκανε πρεμιέρα το 2005 και γίνεται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών αλλά αφορά εκπτώσεις και προσφορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα.Πάντως και στην περίπτωση της Cyber Monday οι έλληνες επιχειρηματίες βάζουν τη δική τους πινελιά αφού στη χώρα μας φέτος που φέτος θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και δεν θα διαρκέσει μόνο μια ημέρα αλλά μια εβδομάδα.

Η απάντηση του ελληνικού ηλεκτρονικού εμπορίου προβλέπει εκπτωτική εβδομάδα από την Παρασκευη 1 έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Διοργανωτής ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A). Η εκπτωτική εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πέρσι σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά(2015)- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία ξεπέρασαν στο σύνολο τα 250. Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17%σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 - 30 Νοεμβρίου). Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει. Μαλιστα και φέτος για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, ο GR.EC.A. θα δώσει τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους με αξιόλογες προσφορές, οι οποίες έφτασαν έως και το 70% το 2016.


Πηγή: insider.gr