Επιβεβαιώθηκε η σοκαριστική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον: «Όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες» (vid)

Gazzetta team
Επιβεβαιώθηκε η σοκαριστική δήλωση του Μπόρις Τζόνσον: «Όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες» (vid)
Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς “καίει” τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Χείμαρρος ήταν ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής της Βρετανικής Βουλής, επιβεβαιώνοντας πως άκουσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να λέει «αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες» όταν συζητούσε αν θα πρέπει να κηρύξει και τρίτο lockdown στην Αγγλία στα τέλη του περασμένου έτους.

Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει το BBC και ο Τζόνσον είχε διαψεύσει το δημοσίευμα ότι έκανε αυτή τη δήλωση, αλλά όταν ο Κάμινγκς ρωτήθηκε αν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει αυτά τα λόγια, απάντησε: «Ναι», επιβεβαιώνοντας την αρχική αποκάλυψη του BBC: «Το άκουσα αυτό στο γραφείο του πρωθυπουργού» είπε ο πρώην σύμβουλος στην επιτροπή της Βουλής.

Ο πρώην κυβερνητικός σύμβουλος ανέφερε επίσης πως ο Μπόρις Τζόνσον, τον Σεπτέμβριο αγνόησε τις προειδοποιήσεις πολιτικών και επιστημονικών συμβούλων για ένα δεύτερο lockdown ώστε να αποφευχθούν δεκάδες χιλιάδες θάνατοι, ενώ επεσήμανε πως ήταν θυμωμένος όταν υποχρεώθηκε να διατάξει το πρώτο lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα- σύμφωνα πάντα με τον Κάμινγκς- έλεγε συχνά πως θα έπρεπε να ενεργήσει σαν τον δήμαρχο στην ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» που είχε κρατήσει την παραλία ανοιχτή παρά την εμφάνιση του καρχαρία.

Αφού ανέφερε πως θεωρεί ακατάλληλο να ηγηθεί της χώρας τον Μπόρις Τζόνσον, στη συνέχεια είπε για την αρραβωνιαστικιά του ότι προσπαθούσε να διορίσει φίλους της στην “Ντάουνινγκ Στριτ” με τρόπο «όχι μόνο εντελώς ανήθικο, αλλά και ξεκάθαρα παράνομο» όπως είπε χαρακτηριστικά. Γι αυτό και παραιτήθηκε- όπως είπε- τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Κάμινγκς είπε μάλιστα πως στην αρχή της πανδημίας, ο Μπόρις Τζόνσον, έλεγε πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι η παράλυση της οικονομίας από μια... υπερβολική αντίδραση ενώ συμπλήρωσε ότι τα σύνορα δεν έκλεισαν διότι «δεν το ήθελε ο Πρωθυπουργός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ