Αποκάλυψη Φάουτσι: «Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για τον κορονοϊό»

Gazzetta team
Αποκάλυψη Φάουτσι: «Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για τον κορονοϊό»
Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ έδωσαν 600.000 δολάρια για να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Σε μία αποκάλυψη που δημιουργεί δεκάδες ερωτήματα και γεννά ακόμα περισσότερα σενάρια και συνωμοσιολογίες, προέβει ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, ο οποίος αποκάλυψε στους Αμερικανούς νομοθέτες πως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ χρηματοδότησε με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Τα 600.000 δολάρια δόθηκαν σε ένα γκρουπ με την ονομασία EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μια «ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες, οι οποίοι είναι παγκόσμιες αυθεντίες στον κορονοϊό», όπως είπε ο Φάουτσι, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ο σκοπός της έρευνας ήταν ο χειρισμός του κορονοϊού για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

«Τρομάξαμε πολύ με τον SARS-CoV-1, το 2002-2003, όπου αυτός ο συγκεκριμένος ιός μεταδόθηκε αναμφίβολα από νυχτερίδα σε ενδιάμεσο ξενιστή, πυροδοτώντας μια επιδημία και πανδημία που κατέληξε σε 8.000 κρούσματα και κοντά στους 800 θανάτους. Θα ήταν σχεδόν παράλειψη των καθηκόντων μας αν δεν το μελετούσαμε αυτό, και ο μόνος τρόπος για να μελετήσεις αυτά τα πράγματα είναι να πας εκεί που γίνεται η δράση» ήταν η τοποθέτηση του Άντονι Φάουτσι, ο οποίος είχε πει «δεν είμαι πεπεισμένος ότι η πανδημία της Covid αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο. Νομίζω πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι έγινε στην Κίνα έως ότου βρούμε ακριβώς τι συνέβη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ