Ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ εξήγησε τον λόγο της αποβίβασής του: «Πήγαινα στην γυναίκα μου» (vid)

Gazzetta team
Ο Έλληνας που κατέβηκε στο Μινσκ εξήγησε τον λόγο της αποβίβασής του: «Πήγαινα στην γυναίκα μου» (vid)
O Ιωάννης Ζήσης ήταν ο Έλληνας που κατέβηκε μαζί με τον Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ.

Η αποκάλυψη του Blooberg το πρωί της Τρίτης πως μεταξύ ένας Έλληνας ήταν μεταξύ των τριών επιβατών της πτήσης της RyanAir που κατέβηκαν στο Μινσκ, εκτός από τον Ρομάν Προτάσεβιτς και την σύντροφό του, προκάλεσε μεγάλο ντόρο στην χώρα μας για τον ρόλο του.

Μάλιστα, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και σενάρια που ήθελαν τον συγκεκριμένο άνδρα να είναι πράκτορας της ΚGB, καθώς υπήρχαν δηλώσεις του CEO της Ryanair, Michael O’Leary που έλεγε: «Πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος».

Ο συγκεκριμένος λοιπόν λέγεται Ιωάννης Ζήσης και τόσο αυτός, όσο και οι άλλοι δύο επιβάτες που αποβιβάστηκαν μαζί με τον Ρομάν Προτάσεβιτς και την σύντροφό του, μίλησαν στην τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Όπως εξήγησε, τελικός προορισμός του ήταν το Μίνσκ, καθώς είχε κλείσει εισιτήριο για το Βίλνιους και από εκεί θα έπαιρνε άλλη πτήση για την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για να επισκεφτεί τη γυναίκα του, η οποία είναι μαζί του.

«15 λεπτά πριν την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ, όπως και έγινε», συμπλήρωσε.

Κόβουν τις πτήσεις πάνω από την Λευκορωσία

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει "μέχρι νεωτέρας" τις πτήσεις της πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ακολουθώντας την απόφαση της ΕΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του καθεστώτος του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει μέτρα για να απαγορεύσει πτήσεις στον εναέριο χώρο της ΕΕ και να στερούνται την πρόσβαση σε αεροδρόμια της ΕΕ αεροσκάφη της Λευκορωσίας.

"Η Air France ενημερώθηκε για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ως εκ τούτου αναστέλλει, μέχρι νεωτέρας, τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο (της Λευκορωσίας) από τα αεροπλάνα της. Τα αεροπλάνα που βρίσκονται ήδη καθ΄όδόν θα τροποποιήσουν το σχέδιο πτήσης τους", ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Από την πλευρά του και ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

υτή (η απόφαση) επηρεάζει πολύ λίγες πτήσεις. Η τελευταία πτήση (στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και η επόμενη θα γίνει την Τετάρτη", είπε στο Reuters η εκπρόσωπος της Finnair και πρόσθεσε ότι η εταιρεία έλαβε αυτή την απόφαση έπειτα από σύσταση της Φινλανδικής Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η απόφαση θα επηρεάσει τρεις πτήσεις.

Το σχέδιο πτήσεών της θα τροποποιήσει και η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ώστε να αποφεύγουν τα αεροπλάνα της να περνούν από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Από αύριο σταματά τις πτήσεις από και προς την Λευκορωσία η Ουκρανία, η οποία, όπως ανακοίνωσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ, θα εμποδίζει τους επιβάτες που προέρχονται από τη Λευκορωσία να περνούν από τα αεροδρόμιά της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε σθεναρά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ της Λευκορωσίας την 23η Μαΐου 2021, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών, καθώς επίσης και την κράτηση από τις αρχές της Λευκορωσίας του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς και της Σοφία Σαπέγκα.

Μεταξύ άλλων, οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ