Διέρρευσαν δεδομένα 4.5 εκ. επιβατών της Air India

Gazzetta team
Διέρρευσαν δεδομένα 4.5 εκ. επιβατών της Air India
Άλλο ένα σημαντικό θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Η Air India έπεσε θύμα μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις hackers που είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν δεδομένα επιβατών που έχουν πετάξει με το στόλο της τα τελευταία 10 χρόνια.

Η αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας Times of India και αποκαλύπτει πως τα στοιχεία 4.5 εκ. επιβατών που έχουν πετάξει με την Air India από τον Αύγουστο του 2011 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 έχουν φτάσει στα χέρια επιτήδειων.

Οι hackers δεν έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς ασφαλείας, αλλά έχουν μια λίστα με ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες εισιτηρίων και στοιχεία λογαριασμών στα προγράμματα τακτικών επιβατών της εταιρείας, όπως και του group Star Alliance.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν διαρρεύσει και στοιχεία πιστωτικών καρτών, χωρίς ωστόσο τον απαραίτητο κωδικό ασφαλείας CVV/CVC.

H αεροπορική εταιρεία αναφέρει πως έμαθε για την επίθεση στις 25 Φεβρουαρίου και είχε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση από τις 19 Μαρτίου, στην οποία ωστόσο θεωρούταν πως έχουν διαρρεύσει στοιχεία επιβατών που πέταξαν από τις 25 Μαρτίου έως και τις 4 Μαϊου και όχι όσων έχουν ταξιδέψει σε βάθος 10ετίας!

Προς το παρόν δεν έχει αναλάβει καμία γνωστή ομάδα την ευθύνη της επίθεσης, αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Air India μόνο, αλλά και σε συνεργαζόμενες αεροπορικές, όπως οι Air New Zealand, Cathay Pacific, Finnair, Jeju Air, Lufthansa, Malaysia Airlines, SAS και Singapore Airlines.