Απίστευτο περιστατικό στην Αυστρία: Κλινική ακρωτηρίασε λάθος πόδι σε 82χρονο

Gazzetta team
Απίστευτο περιστατικό στην Αυστρία: Κλινική ακρωτηρίασε λάθος πόδι σε 82χρονο
Απίστευτο περιστατικό σε κλινική της Αυστρίας όπου ακρωτηριάστηκε λάθος πόδι σε 82χρονο ασθενή.

Αδιανόητο περιστατικό σε κλινική της Αυστρίας, όπου χωρίς υπερβολή, ακρωτηριάστηκε λάθος πόδι σε 82χρονο ασθενή.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του Reuters όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε επέμβαση στο νοσοκομείο Freistadt Clinic που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν έκριναν πως είναι αναγκαίο να ακρωτηριαστεί το αριστερό κάτω άκρο.

Έτσι εισήχθη στο νοσοκομείο και οι νοσηλευτές άρχισαν να τον προετοιμάζουν για την επέμβαση. Εκεί λοιπόν έγινε και το μεγάλο λάθος, καθώς σημάδεψαν το λάθος πόδι.

Κάτι που έγινε αντιληπτό μετά την επέμβαση, όταν χρειάστηκε να του αλλάξουν γάζες.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι που την Τρίτη 18 Μαιου παρά την διασφάλιση ποιότητας, ακρωτηριάστηκε το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της κλινικής, συμπληρώνοντας: «Δυστυχώς η αφαίρεση του λάθος ποδιού, του δεξιού αντί του αριστερού, ήταν αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών περιστάσεων».

Αξίζει να τονίσουμε πως ο 82χρονος, ο οποίος ήδη λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, θα χάσει και το άλλο του πόδι του, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, με την επέμβαση να γίνεται τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ