Εκτέλεσαν 18 φορές την ποινή του, δεν έβρισκαν φλέβα και τελικά πέθανε από… κορονοϊό

Gazzetta team
Εκτέλεσαν 18 φορές την ποινή του, δεν έβρισκαν φλέβα και τελικά πέθανε από… κορονοϊό
Απέτυχαν να εκτελέσουν τη θανατική ποινή και τελικά το κατάφερε ο… κορονοϊός. Είχε καταδικαστεί για απαγωγή, βιασμό και δολοφονία μιας 14χρονης.

Είναι πραγματική ιστορία… Όσο απίθανη κι αν μοιάζει. Ένας φυλακισμένος. Ο Ρόμελ Μπρουμ που είχε περάσει 24 χρόνια στη φυλακή του Οχάιο καθώς είχε καταδικαστεί για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της 14χρονης Τρίνα Μίντλεντον, είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή.

Οι αξιωματούχοι πήγαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση αλλά δεν κατάφεραν να βρουν φλέβα για να του κάνουν την ένεση με το θανατηφόρο μείγμα. Προσπάθησαν 18 φορές αλλά μάταια. Αυτό δεν έγινε τώρα, αλλά στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009.

Μετά από δύο ώρες και αφού έγιναν προσπάθειες και στα πόδια του, αποφάσισαν να σταματήσουν. Ο Μπρουμ μάλιστα έκανε ότι μπορούσε για να τους διευκολύνει.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, προσπάθησαν και πάλι να εκτελέσουν την ποινή. Αναζητούσαν έναν τρόπο όμως που να μην μοιάζει με βασανιστήρια, αλλά δεν βρήκαν, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εκτέλεση επ’ αόριστον.

Ο Μπρουμ μάλιστα έγραψε και βιβλίο με τίτλο “επιβιώνοντας στο Ντεθ Ρόου” που είναι το όνομα της φυλακής.

Στις 16 Μαρτίου του 2016, ο δικαστής Judith Lanzinger αποφάσισε να εκτελεστεί η ποινή, αλλά δεν προχώρησε το φάρμακο στον οργανισμό του. Ορίστηκε ξανά νέα ημερομηνία, στις 17 Ιουνίου 2020, αλλά τον περασμένο Απρίλιο το θανατηφόρο φάρμακο δεν ήταν διαθέσιμο, οπότε επαναπρογραμματίστηκε ξανά η εκτέλεση για τις 16 Μαρτίου 2022.

Ο Μπρουμ όμως πέθανε τελικά στις 28 Δεκεμβρίου του 2020 σε ηλικία 64 ετών, από κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με την Daily Mail οι τρόφιμοι που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο δεν είχαν καμία προστασία από τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ