Σάλος με το ποστ της Wonder Woman, Gal Gadot για τη Λωρίδα της Γάζας: Έκλεισε τα σχόλια (pics)

Gazzetta team
Σάλος με το ποστ της Wonder Woman, Gal Gadot για τη Λωρίδα της Γάζας: Έκλεισε τα σχόλια (pics)
Η Ισραηλινή Gal Gadot που έπαιξε την Wonder Woman, δέχτηκε καταιγισμό σχολίων σε twitter και instagram και στα πιο ήπια την αποκαλούσαν υποκρίτρια και μέρος της ισραηλινής προπαγάνδας.

Πολλοί επώνυμοι και διάσημοι ανά τον κόσμο έχουν πάρει θέση για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Λωρίδα της Γάζας και την εκτόξευση εκατέρωθεν πυραύλων από το Ισραήλ και τη Χαμάς. Η Γκαλ Γκάντοτ, η Ισραηλινή ηθοποιός που υποδύθηκε την παγκόσμια επιτυχία Wonder Woman πήρε θέση και ζήτησε να σταματήσει όλος αυτός ο πόλεμος στη χώρα της και οι σκοτωμοί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει, η χώρα μου είναι σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους μου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που συνεχίζεται και έχει διαρκέσει πολύ. Το Ισραήλ αξίζει να ζήσει ως ελεύθερο και με ασφάλεια. Το ίδιο αξίζουν και οι γείτονές μας.

Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειές τους, προσεύχομαι γι αυτή την αφάνταστη έχθρα και προσεύχομαι για τους ηγέτες μας, να βρουν τη λύση ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά δίπλα-δίπλα και ειρηνικά. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες».

Το συγκεκριμένο μήνυμά της όμως δεν άρεσε σε αρκετούς που την κατηγόρησαν για υποκρισία και προπαγάνδα. Αφενός γιατί η Γκάντοτ έχει υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό IDF για δύο χρόνια (κάτι που είναι υποχρεωτικό και για τις γυναίκες άνω των 18 ετών) αφετέρου στις 2 Αυγούστου του 2014, είχε ποστάρει ξανά ένα μήνυμα, στη φωτογραφία του οποίου προσεύχονταν με την κόρη της και έγραφε…

«Στέλνω σε όλη την αγάπη μου και τις προσευχές μου στους ισραηλινούς πολίτες. Ειδικά στα αγόρια και τα κορίτσια αυτά που ρισκάρουν τη ζωή τους προστατεύοντας την πατρίδα απέναντι στις φρικτές πράξεις της Χαμάς, που κρύβονται σαν δειλοί πίσω από γυναίκες και παιδιά. Θα το ξεπεράσουμε. Σαμπάτ Σαλόμ».

Μέρος σε όλο αυτό τον σχολιασμό του ποστ της Γκαλ Γκάντοτ πήραν και άλλοι επώνυμοι, με την ηθοποιό Μπρι Λάρσον να προτιμά αντί να γράψει κάτι, απλά να κάνει unfollow. Η Μπέλλα και η Τζίτζι Χάιντ, που είναι μισές Παλαιστίνιες, συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που μιλούν ενάντια στη βία που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι με την Μπέλα Χαντίτ να κάνει συνέχεια ποσταρίσματα με το Hashtag #freePalestine. Είχε γραψει μάλιστα: «Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι λάθος, ανεξάρτητα από το ποιος είστε και από πού προέρχεστε, υπάρχει πρόβλημα με το πώς βλέπετε την ανθρωπότητα και τους Παλαιστίνιους».

Η Ντούα Λίπα, η οποία είναι μαζί με τον αδερφό των Χαντίτ έκανε ριποστ το κείμενο της Μπέλα.

Τα σχόλια που δέχτηκε πάντως η Γκαλ Γκάντοτ ήταν τόσο άσχημα, επιθετικά, απειλητικά και μισογύνικα που αναγκάστηκε σε twitter και instagram να απενεργοποιήσει τα σχόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ