Τρομακτικές σκηνές στο Ισραήλ: Ακροδεξιοί λιντσάρουν οδηγό που θεωρούν οτι είναι Άραβας (vid)

Gazzetta team
Τρομακτικές σκηνές στο Ισραήλ: Ακροδεξιοί λιντσάρουν οδηγό που θεωρούν οτι είναι Άραβας (vid)
Εικόνες που παραπέμπουν σε εμφύλιο στο Μπατ Γιαμ με πλήθος ακροδεξιών να ξυλοκοπεί έναν οδηγό που θεωρούσε οτι ήταν Άραβας.

Εκτός ελέγχου δείχνει να είναι η κατάσταση στο Ισραήλ με τα περιστατικά βίας να μην περιορίζονται στις επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες, αλλά να επεκτείνονται και σε συγκρούσεις μεταξύ πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αυτό που έγινε στην πόλη Μπατ Γιαμ που βρίσκεται νότια του Τελ Αβίβ και μεταδόθηκε live από το δημόσιο δίκτυο Kan. Στις εικόνες αυτές λοιπόν διακρίνεται ένα πλήθος συγκεντρωμένων ακροδεξιών να εξαπολύει επίθεση ενός αυτοκίνητο, θεωρώντας πως ο οδηγός του είναι Άραβας που προσπάθησε να τους εμβολίσει.

Εκείνος κάνει όπισθεν για να τους αποφύγει, αλλά μπλοκάρετε από ένα άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να βάλει πρώτη και να φύγει μπροστά. Ούτε από εκεί όμως μπορεί να περάσει, με αποτέλεσμα να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητό του και για αρκετή ώρα να τον ξυλοκοπούν άγρια.

Το ασθενοφόρο χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο και να μεταφέρει τον άνδρα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

«Το θύμα το λυντσαρίσματος έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του άνδρα.

Ο βουλευτής των ακροδεξιών Μπετζαλέλ Σμότριτς, επικεφαλής του κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός» τόνισε: «Εβραίοι αδελφοί, σταματήστε! Επ ουδενί δεν επιτρέπεται να μετάσχουμε σε βίαιες ενέργειες», ενώ ο αρχιραβίνος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Γιοζέφ δήλωσε: «Αθώοι πολίτες δέχονται επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις [εννοεί τη Χαμάς], η καρδιά μας πονά κι οι εικόνες είναι τρομακτικές, αλλά δεν μπορούμε να συρθούμε στις προκλήσεις και την επιθετικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ