Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Νετανιάχου, ακυρώνονται πτήσεις από ΗΠΑ

Gazzetta team
Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Νετανιάχου, ακυρώνονται πτήσεις από ΗΠΑ
Η Χαμάς ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε νέα εκτόξευση 130 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.

Άλλη μια νύχτα τρόμου ζουν στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρουκέτες

Ένα εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε σήμερα στο Ισραήλ από μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν Ισραηλινοί διασώστες, μετά από ένα νέο καταιγισμό ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό παιδί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση των τραυμάτων του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και «να απολαμβάνουν ελευθερία, ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία».

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή ζητά ο Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σήμερα την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή με αντικείμενο την επίλυση της κλιμάκωσης βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που μαίνεται τις τελευταίες μέρες.

«Το πιο επιτακτικό έργο είναι να συγκληθεί το Κουαρτέτο διεθνών διαμεσολαβητών - Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες από την πλευρά του τόνισε πως ο ΟΗΕ δεσμεύεται απόλυτα στην ενίσχυση των εργασιών του Κουαρτέτου.

Αμερικανικές αερογραμμές ακυρώνουν πτήσεις από ΗΠΑ προς Τελ Αβίβ

Οι αμερικανικές αερογραμμές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines ακύρωσαν πτήσεις τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Τελ Αβίβ για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Εκπρόσωποι της United και της Delta επιβεβαίωσαν τις ακυρώσεις και ανέφεραν ότι οι αεροπορικές εταιρείες παρακολουθούν την κατάσταση στο Ισραήλ, όπου η βία έχει κλιμακωθεί αυτή την εβδομάδα εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η Delta «δεν έχει αποφασίσει για επανάληψη αυτής της σύνδεσης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ