«Iron Dome»: Το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ στις ρουκέτες της Χαμάς (pics & vids)

Gazzetta team
«Iron Dome»: Το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ στις ρουκέτες της Χαμάς (pics & vids)
Οι πύραυλοι που περιστρέφονται στον αέρα του Ισραήλ για να “τραβήκουν” και να αναχαιτίσουν αυτούς της Χαμάς και του ισλαμικού Τζιχάντ.

Αρκετά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις ρουκέτες που εκτοξεύονται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Οι δημοσιογράφοι πολλές φορές κάνουν ανταποκρίσεις υπό τους ήχους των σειρήνων και των ρουκετών που πετούν πάνω από τα κεφάλια τους και το σκηνικό είναι καθόλα τρομακτικό και σοκαριστικό.

Δεν μπορεί σε αυτό να μην έχετε παρατηρήσει τα πολλά κυκλικά σχήματα στον ουρανό και τις εκρήξεις που σημειώνονται ψηλά.

Από την πόλη Ασκελόν του Ισραήλ “ανέβηκαν” πολλά βίντεο με πυραύλους που έχουν εκτοξευτεί από το Ισραήλ. Όπως θα δείτε, οι πύραυλοι περιστρέφονται στον αέρα αφήνοντας ένα καπνό πίσω τους καθώς προσπαθούν να “τραβήξουν” και να αναχαιτίσουν τους... αντίπαλους πυραύλους.

Αυτό λοιπόν είναι το αμυντικό σύστημα του Ισραηλινού στρατού «Iron Dome», το οποίο επιχειρεί να καταστρέψει πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε αποστάσεις 4 χιλιομέτρων (2,5 μίλια) έως 70 χιλιομέτρων (43 μίλια).

Στην πόλη της Ασκελόν, δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξαν σπίτια τους ενώ τουλάχιστον δέκα άλλοι Ισραηλινοί είχαν τραυματιστεί.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι αξιωματούχοι του στρατού αποφάσισαν να «αυξήσουν τη δύναμη» εναντίον των μαχητικών ομάδων της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Χαμάς θα δεχτεί πλήγματα που δεν περίμενε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ