Οι χώρες που θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» στις 17 Μαΐου: Στο «κίτρινο» η Ελλάδα

Gazzetta team
Οι χώρες που θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» στις 17 Μαΐου: Στο «κίτρινο» η Ελλάδα
Ο ειδικός στον χώρο των ταξιδιών και Διευθύνων Σύμβουλος της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας PC Agency, Πολ Τσαρλς προβλέπει τις χώρες που θα είναι στην «πράσινη λίστα».

Η Πορτογαλία, η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία και η Φινλανδία αναμένεται να είναι στην «πράσινη λίστα» όταν ξαναρχίσουν τα ταξίδια στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, ειδικό στον χώρο των ταξιδιών και Διευθύνων Σύμβουλος της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής εταιρείας PC Agency.

Ο Πολ Τσαρλς μας δίνει μία λίστα με 24 χώρες που θα είναι «πράσινες» (ασφαλείς για ταξίδια) με βάση το ποσοστό εμβολιασμού, αυτό της μόλυνσης, τα στοιχεία παραλλαγών του κορονοϊού και την ποιότητα των δεδομένων.

Εκτός Ευρώπης, ο Πολ Τσαρλς βλέπει ότι προορισμοί της Καραϊβικής είναι πιθανό να είναι «πράσινοι» όπως τα Μπαρμπέιντος, η Γρενάδα, Αγία Λουκία, η Αντίγκουα και η Τζαμάικα, καθώς και οι Βερμούδες, τα Νησιά Κεϊμάν, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, η Αγία Ελένη, η Βρετανική Ανταρκτική Επικράτεια και τα νησιά Πίτκαρν.

Ο Πολ Τσαρλς προβλέπει επίσης πως το Ισραήλ, το Μαρόκο και οι Νήσοι Φώκλαντ είναι επίσης υποψήφιοι για την πράσινη λίστα.

Οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όπως οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες και η Σρι Λάνκα δεν αναμένεται να είναι «πράσινοι» λόγω της αύξησης των ποσοστών μόλυνσης του κορονοϊού που πιθανώς συνδέονται με την ινδική παραλλαγή του ιού.

«Η Κύπρος ανησυχεί επίσης λόγω της αύξησης των λοιμώξεων κατά 100% τον τελευταίο μήνα», ανέφερε ο κ. Τσαρλς ενώ να πούμε πως η Ελλάδα είναι στην «κίτρινη» λίστα.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αναμένεται να αλλάξει και να μπει στην «πράσινη» λίστα μαζί με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ