Η βασίλισσα των Ζουλού πέθανε ένα μήνα αφού ανέλαβε τον θρόνο

Gazzetta team
Η βασίλισσα των Ζουλού πέθανε ένα μήνα αφού ανέλαβε τον θρόνο
Στις 12 Μαρτίου πέθανε ο βασιλιάς των Ζουλού και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «έφυγε» από τη ζωή και η βασίλισσα που είχε αναλάβει τον θρόνο.

Η βασιλική οικογένεια των Ζουλού στη Νότια Αφρική ανακοίνωσε το θάνατο της βασίλισσας Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu μόλις ένα μήνα αφότου έγινε αντιβασιλέας.

Η 65χρονη βασίλισσα Mantfombi έγινε προσωρινή ηγέτιδα της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας τον περασμένο μήνα μετά το θάνατο του συζύγου της, βασιλιά Goodwill Zwelithini. Η βασίλισσα Mantfombi εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα μετά από μια απροσδιόριστη ασθένεια, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής.

«Όταν έφυγε, ήταν άρρωστη και φήμες ότι δηλητηριάστηκε», δήλωσε ο πρίγκιπας Mangosuthu Buthelezi στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SABC. Δεν ήθελε να μοιραστεί την κατάσταση της υγείας της με τον κόσμο, αλλά ήταν άρρωστη γι αρκετό καιρό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι ο θάνατος της βασίλισσας είχε προκαλέσει έκπληξη στην οικογένεια αφού ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Μάλιστα, διέψευσε τις φήμες που έκαναν λόγο για δηλητηρίαση. Μετά και τον θάνατο της βασίλισσας, αναμένεται να οριστεί ο νέος διάδοχος ως κυβερνήτη του έθνους των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Είναι μεγάλο το σοκ για την Βασιλική Οικογένεια μετά τον απροσδόκητο χαμό της βασίλισσας της Αυτού Μεγαλειότητας, Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, αντιβασιλέα του έθνους της Ζουλού», δήλωσε ο πρωθυπουργός για να διαβεβαιώσει ότι «δεν θα υπάρξει κενό στην ηγεσία του έθνους των Ζουλού».

Ποια ήταν η βασίλισσα Mantfombi

Η βασίλισσα Mantfombi Zulu κατείχε το υψηλότερο καθεστώς μεταξύ των συζύγων του βασιλιά, καθώς προήλθε από βασιλεία.

Ήταν η αδερφή του βασιλιά Mswati III του Eswatini - ο μόνος απόλυτος μονάρχης της Αφρικής. Η βασίλισσα Mantfombi Zulu είχε οκτώ παιδιά - συμπεριλαμβανομένων πέντε γιων - με τον αείμνηστο βασιλιά. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 47χρονος πρίγκιπας Misuzulu, είναι πλέον ο νούμερο ένα υποψήφιος για να πάρει το θρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ