Θυσιάστηκε για μία άγνωστη και τώρα ο απλός κόσμος στηρίζει την οικογένειά του

Gazzetta team
Θυσιάστηκε για μία άγνωστη και τώρα ο απλός κόσμος στηρίζει την οικογένειά του
Ένας 20χρονος πήδηξε στον Τάμεση να σώσει μία γυναίκα, αλλά ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Ο απλός κόσμος στηρίζει τώρα την οικογένειά του.

Ο «ήρωας του Τάμεση»! Θα μπορούσαμε να τον αποκαλούμε και έτσι. Ο Folajimi Olubunmi-Adewole ή Τζίμι για τους φίλους του, μόλις 20 ετών, έδωσε τη ζωή του, για να σώσει μία γυναίκα που είχε πέσει στον ποταμό Τάμεση. Εκείνος δυστυχώς δεν τα κατάφερε και ο κόσμος δεν τον ξεχνάει. Έχει στηθεί μία φιλανθρωπική προσπάθεια, ένας έρανος για να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένειά του και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 150.000 ευρώ (130 χιλ. λίρες) για να δοθούν στην οικογένεια του ηρωϊκού νεαρού άντρα, αν και ο στόχος αρχικά ήταν τα 25.000. Μέσα σε τρεις μέρες όμως, ο απλός κόσμος, περίπου 8.100 άνθρωποι με δωρεές των 10 λιρών κατάφερε και συγκέντρωσε αυτό το ποσό.

Ο Τζίμι ήταν απόφοιτος του κολεγίου και οικονομολόγος. Ήταν και εκείνος που στήριζε οικονομικά την οικογένειά του, τους γονείς του και τα αδέρφια του.

Ο κόσμος δεν τον ξέχασε και κάποιοι μάλιστα έγραψαν στη σελίδα GoFund που γίνεται ο έρανος: «Folajimi Olubunmi-Adewole. Είσαι γενναίος ήρωας, έδωσες τη ζωή σου για κάποιον που δεν ήξερες κα».

Άλλος έγραψε: «Νιώθω συμπόνια για την οικογένεια και τους φίλους αυτού του γενναιόδωρου νεαρού άνδρα. Η υπερηφάνεια που νιώθω για την ανιδιοτελή του πράξη δεν έχει λόγια για να την περιγράψει».

Κάποιος άλλος αναφέρει: «Folajimi, είσαι ο καλύτερος. Το θάρρος, η ανιδιοτέλεια, η απόλυτη ανθρωπιά και η αποφασιστικότητά σου θα είναι ένα φως στις καρδιές μας για τις επόμενες γενιές. Αναπαύσου εν ειρήνη. Είσαι θρύλος».

Ένας φίλος του 20χρονου, ο Bernard Kosia, είπε για το βράδυ της 24ης Απριλίου: «Τον θυμάμαι απλώς να λέει, Bernard, πρέπει να τη σώσω, θα τη σώσω…». Περιέγραψε τον φίλο του ως τον «ήρωας της γειτονιάς» και πρόσθεσε «διακινδύνευσε τη ζωή του με έναν τρόπο που δεν τον βλέπουμε συχνά».

Η ακτοφυλακή και η θαλάσσια μονάδα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας έσωσαν τη γυναίκα αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον άλλο. Το σώμα του βρέθηκε το επόμενο πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ