Σε απομόνωση ο Τσόβιν 23 ώρες τη μέρα: Φόβοι για την ασφάλειά του μέσα στη φυλακή (pics)

Gazzetta team
Σε απομόνωση ο Τσόβιν 23 ώρες τη μέρα: Φόβοι για την ασφάλειά του μέσα στη φυλακή (pics)
Ο Ντέρεκ Τσόβιν, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και περιμένει την καταδίκη του (40 χρόνια), κρατείται σε απομόνωση στη φυλακή της Μινεσότα, για την… ασφάλειά του.

Σε απομόνωση τις 23 από τις 24 ώρες της ημέρας με μία ώρα μόνο άσκησης βρίσκεται ο Ντέρεκ Τσόβιν, στη φυλακή ασφαλείας της Μινεσότα. Ο λόγος είναι ότι έχουν εκφραστεί φόβοι για την ασφάλειά του και τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς ένας πρώην αστυνομικός μέσα σε μία φυλακή δεν έχει συμπάθειες.

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης καταδικάστηκε την Τρίτη (20/4) για δολοφονία δεύτερου και τρίτου βαθμού καθώς και για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου του 2020.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας των ενόρκων, οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν ένοχο και στις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπισε, του φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκε απευθείας στη φυλακή Oak Park Heights, η οποία είναι η μόνη μέγιστης ασφαλείας του κράτους. Βρίσκεται περίπου 25 μίλια (40 χιλιόμετρα) ανατολικά της Μινεάπολης.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος πατούσε με το γόνατό του στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για πάνω από 8 λεπτά, θα μείνει εκεί τρόφιμος τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιουνίου όπου και θα του ανακοινωθεί η ποινή της καταδίκης του. Αυτή θα είναι τουλάχιστον 40 ετών.

Μέχρι τότε ο Τσόβιν θα βρίσκεται περιορισμένος στη Μονάδα Διοικητικού Ελέγχου (ACU) της φυλακής της Μινεσότα, εκτός από μία ώρα της ημέρας που θα επιτρέπεται η άσκηση.

Ο λόγος του περιορισμού είναι πως έχουν εκφραστεί έντονες ανησυχίες για την ασφάλειά του, αν θα παραβρεθεί μαζί με άλλους τρόφιμους. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η απομόνωση είναι υπό εξέταση.

Το σωφρονιστικό προσωπικό ελέγχει κάθε τρόφιμο ανά 30 λεπτά, ενώ όποιος εισάγεται περνάει από ψυχίατρο, ο οποίος συντάσσει μία έκθεση για τον κάθε έναν.

Στο κελί του ο Τσόβιν έχει έναν πάγκο με στρώμα, μία ντουζιέρα, μια τουαλέτα και νεροχύτη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κρατούμενοι στο ACU επιτρέπεται να έχουν εφημερίδες, βιβλία και ραδιόφωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ