Η Κίνα δημιούργησε εφαρμογή για να καταγγέλλονται όσοι αμφισβητούν την κυβέρνηση

Gazzetta team
Η Κίνα δημιούργησε εφαρμογή για να καταγγέλλονται όσοι αμφισβητούν την κυβέρνηση
Οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν όποιον γράφει κάτι αρνητικό για την Κομουνιστική κυβέρνηση της Κίνας.

Με τον δικό της ξεχωριστό και όχι και τόσο δημοκρατικό τρόπο, αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας να διασφαλίσει πως ο εορτασμός των 100 χρόνων από την ίδρυση του Koμουνιστικού κόμματος, θα γίνει χωρίς... παρατράγουδα.

Τι έκανε; Δημιούργησε μία εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες της χώρας θα μπορούν να καταγγέλλουν, όποιον προσπαθεί να καταστρέψει την εικόνα της ενόψει των εκδηλώσεων που θα γίνουν τον Ιούλιο.

Μάλιστα, εκτός από το app θα υπάρχει και μία τηλεφωνική γραμμή για ανάλογες καταγγελίες και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το «καλά θα πάει αυτό...», ταιριάζει... γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν κάποιος γράψει μία λανθασμένη άποψη, αμφισβητήσει την ιστορία του κόμματος, την ηγεσία του ή τις πολιτικές που ασκεί, τότε, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα μπορεί να καταγγελθεί.

«Τον τελευταίο καιρό, μερικοί άνθρωποι με κρυφά κίνητρα, διαδίδουν fake news, συκοφαντώντας την εθνική και στρατιωτική ιστορία του κόμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας, συμπληρώνοντας: «Ελπίζουμε οτι η πλειοψηφία των χρηστών θα βοηθήσουν ενεργά στην εποπτεία της κοινωνίας και θα αναφέρουν με ενθουσιασμό τις επιβλαβείς πληροφορίες».

Εσχάτως στην Κίνα χρησιμοποιείται ο όρος «ιστορικός μηδενισμός» και περιγράφει την αμφιβολία και τον σκεπτικισμό του κοινού σχετικά με τις κινήσεις και τα πεπραγμένα του κομμουνιστικού κόμματος στο παρελθόν.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το διαδίκτυο της χώρας λογοκρίνεται αυστηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ