Έγινε ο «ήρωας» της όταν ξάπλωσε παρέα με το αυτιστικό της παιδί: Κι όμως υπάρχει ανθρωπιά

Gazzetta team
Έγινε ο «ήρωας» της όταν ξάπλωσε παρέα με το αυτιστικό της παιδί: Κι όμως υπάρχει ανθρωπιά
Ο Ίαν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δεν έκρινε το «ξέσπασμα» του 5χρονου Ίαν που είναι αυτιστικός. Αντίθετα, ξάπλωσε μαζί του…

Οι περισσότεροι τους κοίταζαν και τους προσπερνούσαν. Όχι όμως ο Ίαν… Είδε το παιδί να έχει ξαπλώσει κάτω, να φωνάζει, να κτυπιέται, αλλά αυτός αντί να… στραβομουτσουνιάσει όπως άλλοι, αντί να γυρίσει την πλάτη και να φύγει, ρώτησε απλά τη Νάταλι… «είναι εντάξει να ξαπλώσω μαζί του;».

Ο Ίαν ξάπλωσε δίπλα στον 5χρονο Ρούντι, ο οποίος άρχισε να μαλακώνει. Ξέρετε- η Νάταλι το εξήγησε- μέσα σε μία ώρα μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός ο γιος της. Είναι αυτιστικός. Ο Ίαν δεν αποθαρρύνθηκε ξεκίνησε να του μιλάει, τον ρώτησε το όνομά του, έπαιξε μαζί του και πήγαν όλοι μαζί μετά ήσυχα και ωραία στο αυτοκίνητο για να πάρουν το δρόμο για το σπίτι τους, η 44χρονη Νάταλι και ο Ρούντι.

Ο Ίαν απλά σταμάτησε, χάρισε λίγα λεπτά σε ένα αυτιστικό παιδάκι και έκανε αυτόν και τη μητέρα του ευτυχισμένους.

Είναι μετά να μην τον αποκαλεί «ο ήρωάς μου»;

«Για μένα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο αυτό. Είμαι περήφανη όμως που το παιδί μου και ο Ίαν σκόρπισαν γνώση σήμερα με αυτό που έγινε. Να μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς «αποκλεισμούς» σε έναν κόσμο που δεν μας κρίνει κανείς» έγραψε η Νάταλι Φερνάντο στο facebook που μοιράστηκε την ιστορία της.

«Αν δείτε έναν γονέα να αγωνίζεται, αφιερώστε του λίγο χρόνο και απλά πείτε, «είσαι εντάξει;». Μην τον κρίνετε, προσπαθήστε να μην κρίνετε ούτε το παιδί. Απλά να είστε ευγενικοί.

Περπατάμε όλοι στο δικό μας μονοπάτι και διανύουμε το «ταξίδι» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε. Μερικές φορές χρειάζεται μια στιγμή καλοσύνης από έναν άγνωστο για να αλλάξουμε εντελώς τη μέρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ