Γιατί γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος πάνω σε… τραπέζι: Δείτε που βρίσκεται τώρα (vid)

Gazzetta team
Γιατί γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος πάνω σε… τραπέζι: Δείτε που βρίσκεται τώρα (vid)
Όλη η ιστορία πίσω από το τραπέζι (κι όχι κρεβάτι) στο οποίο γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

Η ζωή του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος θα κηδευτεί το Σάββατο 17 Απριλίου έχει πολλές ξεχωριστές και ιδιαίτερες στιγμές στα 99 χρόνια που έζησε και οι Βρετανοί, που ούτως ή άλλως νιώθουν αρκετά «δεμένοι» με τη βασιλικοί οικογένεια, φέρνουν στην δημοσιότητα συνεχώς, άγνωστες πτυχές από τον βίο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Όπως; Το τραπέζι πάνω στο οποίο γεννήθηκε. Μάλιστα… Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε πάνω σε ένα τραπέζι και όχι σε κρεβάτι.

Το κρεβάτι δεν ήταν… κατάλληλο

Αυτό έγινε στην Ελλάδα φυσικά, τη χώρα που γεννήθηκε και συγκεκριμένα στη βίλα Μον Ρεπό στην Κέρκυρα το 1921.

Σύμφωνα με τις παλιές βιογραφίες, ο γιατρός εκείνες τις εποχές όριζε πως το κρεβάτι, για κάποιον τρόπο, δεν ήταν κατάλληλο για να γεννήσει μία γυναίκα και γι αυτό, κουβάλησαν τη μητέρα του Αλίκη κάτω στην κεντρική τραπεζαρία και την ξάπλωσαν στο τραπέζι. Ήταν όσο το δυνατόν πιο άνετο γινόταν.

Στο δημαρχείο του Λονδίνου

Αν αναρωτιέστε, αν υπάρχει ακόμα και που βρίσκεται αυτό το τραπέζι, να σας πούμε πως βρίσκεται σε μία αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Λονδίνου, με φουλ εξοπλισμό διασκέψεων.

Το τραπέζι είχε αγοραστεί από τον μεσίτη πλοίων Howe Robinson και ένας ειδικός για αντίκες είπε πως το στυλ είναι «Βασίλισσας Άννας» όπως άλλωστε και οι καρέκλες. Είχε βγει μαζικά στην παραγωγή, οπότε δεν είχε κάτι το σπέσιαλ, κάτι το ξεχωριστό.

Φυσικά, το ότι γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε αυτό έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ