Σάλος με παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ: Τρώνε πρώτα τα λευκά παιδιά και τα μαύρα περιμένουν με άδεια χέρια

Gazzetta team
Σάλος με παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ: Τρώνε πρώτα τα λευκά παιδιά και τα μαύρα περιμένουν με άδεια χέρια
Άναυδος έμεινε πατέρας όταν ανακάλυψε πως στον παιδικό σταθμό που στέλνει τον γιο του, τρώνε πρώτα τα λευκά παιδιά και τα μαύρα περιμένουν χωρίς να έχουν καν πιάτο μπροστά τους.

Αναστάτωση σε γονείς, αλλά και στην κοινωνία του Ρόσγουελ στην Τζιόρτζια των ΗΠΑ έχει προκληθεί από ένα καρέ που «έκοψε» ένας γονιός από βίντεο, μέσα από τον παιδικό σταθμό που στέλνει το μικρό του παιδί. Τι απεικονίζει αυτή η φωτογραφία; Την ώρα του γεύματος, τα λευκά παιδιά κάθονται κανονικά και τρώνε το φαγητό τους, την ίδια ώρα που οι μαύροι συμμαθητές τους, κάθονται στο ίδιο τραπέζι και τους κοιτάνε περιμένοντας να τελειώσουν το γεύμα τους. Δεν έχουν σερβιριστεί, δεν έχουν καν πιάτο με φαγητό μπροστά τους.

Αυτό ανακάλυψε ένας πατέρας, ο Άντριαν ΜακΚόλεϊ αξιοποιώντας την ημέρα που το «Kids 'R' kids» μετέδωσε την καθημερινότητα των παιδιών σε ζωντανή ροή. Έκατσε να δει πως αντιδρά ο γιος του, όταν άναυδος εντόπισε το πολύ περίεργο, άκρως ρατσιστικό με σαφείς ενδείξεις διάκρισης, περιστατικό.

«Όλα τα λευκά παιδιά έτρωγαν το γεύμα τους και όλα τα μαύρα παιδιά έπρεπε να περιμένουν. Φυσικά και είμαστε ενοχλημένοι από αυτό που είδαμε», δήλωσε ο εν λόγω πατέρας.

Όταν απευθύνθηκε στην διευθύντρια εκείνη δήλωσε παντελή άγνοια, λέγοντας πως δεν είναι στην τάξη μέσα για να δει τι συμβαίνει ενώ ανέφερε και το… απαράδεκτο: «Μήπως έχει να κάνει κάτι με δίαιτα;».

Το «Kids R΄ Kids», το οποίο έχει πολλά σχολεία σε όλη την Αμερική, επεσήμανε μέσα από την ιστοσελίδα του πως «επιθυμούμε το καλύτερο για τα παιδιά που είναι στη φροντίδα μας», ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ντέιβιντ Βίνσον απάντησε πως «η εταιρεία θα τερματίσει αμέσως το συμβόλαιο και την επωνυμία της με το υποκατάστημα στο Ρόσγουελ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ