Ο «Διόνυσος» ήθελε να σκοτώσει το 70% του ίντερνετ»: Επίδοξος βομβιστής στα χέρια του FBI

Gazzetta team
Ο «Διόνυσος» ήθελε να σκοτώσει το 70% του ίντερνετ»: Επίδοξος βομβιστής στα χέρια του FBI
Επίδοξος βομβιστής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» σκόπευε να ανατινάξει κτίριο της Amazon για να… σκοτώσει το 70% του ίντερνετ και να πλήξει την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ.

Χάρη στην παρατηρητικότητα και την ανησυχία που του προκάλεσαν οι αναρτήσεις ενός επίδοξου βομβιστή, το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη τα κίνητρα της οποίας μάλλον περίεργα τα αποκαλείς. Κι αυτό γιατί, ο επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει το κέντρο δεδομένων της Amazon, γιατί πίστευε πως έτσι θα «σκότωνε» το 70% του ίντερνετ.

Το αν στέκεται νοητικά καλά, το αντιλαμβάνεται κανείς από το ότι «προσπέρασε» το γεγονός πως σε αυτά τα κέντρα εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι της τεχνολογίας και θα θρηνούσαμε σωρεία θυμάτων.

Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία εκρηκτική συσκευή, την οποία έλαβε από μυστικό πράκτορα του FBA και με αυτή σκόπευε να ανατινάξει το κτίριο.

Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί όταν ένας χρήστης του διαδικτύου είδε τις «ανησυχητικές» αναρτήσεις του στο ίντερνετ και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινή ως και 20 ετών.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI για τον Πέντλεϊ, ο κύριος στόχος του ήταν να ανατινάξει το δίκτυο διακομιστών της Amazon. Πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια τα οποία διαχειρίζονται το 70% του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν η CIA και το FBI.

Το «πλήγμα» που ήθελε να επιφέρει, θα «κατέστρεφε την ολιγαρχία ή μια μικρή ομάδα της ελίτ που κατέχει όλη τη δύναμη στις ΗΠΑ».

Ο 28χρονος Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει μάλιστα από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και όπως είχε διαμηνύσει στους φίλους του, είχε μαζί του και ένα τουφέκι το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού, όπως άλλοι ταραξίες, οπαδοί του Τραμπ.

Δύο μέρες αργότερα, ένας πολίτης ανέφερε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» και ύστερα από αυτό ξεκίνησε η έρευνα.

«Είμαστε ευγνώμονες στον πολίτη που εμφανίστηκε για να αναφέρει την ανησυχητική διαδικτυακή ρητορική του εναγομένου. Αυτό το άτομο μπορεί να έχει σώσει τη ζωή πολλών εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε ο δικηγόρος Πρίρακ Σαχ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ