Κατηγορούμενος για δολοφονία έμεινε κατά λάθος ελεύθερος από τις φυλακές του Rikers Island

Gazzetta team
Κατηγορούμενος για δολοφονία έμεινε κατά λάθος ελεύθερος από τις φυλακές του Rikers Island
Σε ένα απίστευτο λάθος υπέπεσαν οι αρχές της Νέας Υόρκης αφήνοντας ελεύθερο κατηγορούμενο για δολοφονία.

Ένας 26χρονος κατηγορούμενος για δολοφονία αποφυλακίστηκε πρόωρα από τις φυλακές του Rikers Island, στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας ενός λάθους.

Ο Κρίστοφερ Μπαγκς συνελήφθη το 2018 κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κατά τη διάρκειας της ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Φεβρουαρίου, ο δικηγόρος του 26χρονου έκανε αίτηση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο πελάτης του, αλλά ο δικαστής το απέρριψε.

Τότε ο Μπαγκς εκνευρισμένος με αυτή την απόφαση, εξύβρισε τον δικαστή, με συνέπεια ο τελευταίος να του επιβάλει 30 ημέρες φυλάκισης για ασέβεια προς το δικαστήριο. Όμως, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, έχοντας εκτίσει τα 2/3 αυτής της ποινής των 30 ημερών.

Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, καθώς ο 26χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε απορριφθεί το αίτημα για εγγύηση, με βάση την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης απευθύνθηκε στους πολίτες ζητώντας πληροφορίες για τον Μπαγκς, ενώ ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για να διαπιστωθεί πώς συνέβη όλο αυτό.

«Θα υιοθετήσουμε επιπλέον δικλείδες ασφαλείας για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο Μπαγκς θα συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ