Πωλείται νησί απέναντι από τη Λέσβο για 54 εκατομμύρια δολάρια (pics & vids)

Gazzetta team
Πωλείται νησί απέναντι από τη Λέσβο για 54 εκατομμύρια δολάρια (pics & vids)
Νησί του Αιγαίου που βρίσκεται απέναντι από την Λέσβο πωλείται έναντι 54 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το νησί Καλέμ το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Λέσβο και αποκαλείται «Μαλδίβες του Αιγαίου», σύμφωνα με την τουρκική «Hurriyet» πωλείται έναντι του ποσού των 54 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ένα νησί 459 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Αιγαίο, απέναντι από την ακτή της επαρχίας Ντίκιλι της Σμύρνης. Έχει απόσταση 500 μέτρων από την τουρκική ενδοχώρα και είναι απέναντι από τη Λέσβο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Καλέμ είναι γνωστό για τις μονοήμερες εκδρομές που πραγματοποιούν τουρίστες.

«Με την ξεχωριστή φυσική ομορφιά του, τα μπλε νερά και τη λευκή άμμο, το νησί προσελκύει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών εδώ και χρόνια. Περίπου 400 εκατομμύρια τουρκικές λίρες ζητούνται για τα 258 στρέμματα, το μισό περίπου νησί δηλαδή», αναφέρει το δημοσίευμα και εξηγεί πως στο νησί υπάρχουν δύο resorts.

Ήδη αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές ανταποκρίθηκαν μόλις έγινε γνωστό ότι το νησί πωλείται, με γνωστό Τούρκο ο κτηματομεσίτη να δηλώνει στη «Hurriyet» ότι το νησί διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του.

«Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», αναφέρει και σημειώνει ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ