Απίστευτο: Ρώσοι διπλωμάτες με τα παιδιά τους έφυγαν από τη Βόρεια Κορέα, σπρώχνοντας βαγονέτο (vid)

Gazzetta team
Απίστευτο: Ρώσοι διπλωμάτες με τα παιδιά τους έφυγαν από τη Βόρεια Κορέα, σπρώχνοντας βαγονέτο (vid)
Μια ομάδα Ρώσων διπλωματών φόρτωσαν τα μπαγκάζια του σε ένα χειροκίνητο βαγονέτο κι έφυγαν απ' τη χώρα.

Αν και η επίσημη γραμμή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας είναι ότι δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, οι αρχές έχουν κλείσει τα μεθοριακά περάσματα, απαγόρευσαν τα περισσότερα διεθνή ταξίδια και περιόρισαν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της χώρας.

Έτσι λοιπόν, μια ομάδα Ρώσων διπλωματών και συγγενείς τους αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα με ένα χειροκίνητο βαγονέτο.

«Από τη στιγμή που τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και πάνω από ένα χρόνο κι έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των επιβατών, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για την επιστροφή στα πάτρια», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα των Ρώσων διπλωματών και των συγγενών τους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί ηλικίας τριών ετών, ταξίδεψε 32 ώρες με το τρένο και δύο ώρες με το λεωφορείο με στόχο να πλησιάσει τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία.

Στη συνέχεια διέσχισαν πεζή το μεθοριακό πέρασμα και φόρτωσαν τις αποσκευές τους σ’ ένα βαγονέτο. Φωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν τους διπλωμάτες να σπρώχνουν το φορτωμένο με βαλίτσες και σακ βουαγιάζ βαγονέτο.

Την απαιτούμενη ώθηση για να κινηθεί το όχημα, έδωσε ο τρίτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Πιονγιάνγκ, Βλάντισλαβ Σορόκιν.

Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν στην άλλη πλευρά των συνόρων τους Ρώσους διπλωμάτες. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαντιβοστόκ.

Την περασμένη χρονιάς πολλές πρεσβείες δυτικών χωρών έκλεισαν στη Βόρεια Κορέα, επικαλούμενες την απαγόρευση για την ανανέωση του προσωπικού τους.

Όσοι ήθελαν να φύγουν, μάλιστα, αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν επί εβδομάδες με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν για να τους ανάψει το πράσινο φως για την αποχώρησή της από τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ