Ιαπωνία: Διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς λόγω της αύξησης των αυτοκτονιών στην πανδημία (vid)

Gazzetta team
Ιαπωνία: Διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς λόγω της αύξησης των αυτοκτονιών στην πανδημία (vid)
Υπουργός Μοναξιάς διορίστηκε στην Ιαπωνία, καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι αυτοκτονίες μέσα στην πανδημία.

Το ποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε σημαντικά κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορoνοϊού στην Ιαπωνία, πράγμα που οδήγησε τον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα να διορίσει αυτό τον μήνα υπουργό Μοναξιάς τον Τετσούσι Σακαμότο.

Ο Σακαμότο έχει ήδη αναλάβει ως υπουργός την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα, την προώθηση της περιφερειακής ανάκαμψης και την προώθηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης.

Ο Σούγκα είχε διορίσει τον Σακαμότο υπουργό Οικονομικής Ανάκαμψης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από την απομόνωση περισσότερο (απ’ ότι οι άνδρες) και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προωθήσεις τα αναγκαία μέτρα», είπε ο Σούγκα στον Σακαμότο.

Η μοναξιά αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πιεστικό πρόβλημα στην Ιαπωνία. Εταιρείες επιχειρούν να απαλύνουν τη μοναξιά των Γιαπωνέζων με ευρηματικές λύσεις, όπως η κατασκευή ρομπότ.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε επίσης «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Φεβρουαρίου για θέματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια, που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Χθες καταγράφηκαν άλλα 1.083 νέα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα, από σχεδόν 8.000 στις 8 Ιανουαρίου, ενώ από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού προ ημερών έχουν λάβει το εμβόλιο περισσότερα από 5.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ