Κορονοϊός: Η Moderna προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με περισσότερες δόσεις του εμβολίου της

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Moderna προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με περισσότερες δόσεις του εμβολίου της
Ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι επιπρόσθετες δόσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιορισμών.

Να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού προτείνει η Moderna ώστε να διευκολύνει ένα γρανάζι της παραγωγής, καθώς η εταιρεία προσεγγίζει την παρασκευή σχεδόν ενός εκατομμυρίου δόσεων την ημέρα.

«Η εταιρεία προτείνει να γεμίζει τα φιαλίδια με επιπρόσθετες δόσεις του εμβολίου, ως τις 15 δόσεις έναντι των σημερινών 10 δόσεων», αναφέρει η Moderna σε ανακοίνωσή της.

«Η Moderna θα χρειαστεί να έχει περαιτέρω συζητήσεις με την FDA για να εξασφαλίσει ότι η υπηρεσία αυτή βλέπει θετικά την προσέγγιση αυτή προτού την εφαρμόσει», προσθέτει η εταιρεία, αναφερόμενη στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι επιπρόσθετες δόσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιορισμών σε επίπεδο παραγωγικής ικανότητας, επισημαίνοντας ότι «πέρα από την ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που διατίθεται, υπάρχει επίσης θέμα πόσα φιαλίδια μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο».

Το CNBC μετέδωσε την Παρασκευή ότι η Moderna ζήτησε από την FDA άδεια να γεμίζει τα φιαλίδια του εμβολίου της κατά της COVID-19 με έως και 5 επιπλέον δόσεις.