Γάλλος τουρίστας που δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι θα λάβει αποζημίωση 220.000 ευρώ

Gazzetta team
Γάλλος τουρίστας που δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι θα λάβει αποζημίωση 220.000 ευρώ
Ο Πατρίκ Φουρζό, 64 ετών, έχασε μέρος του χεριού του από την επίθεση του λιονταριού.

Ένας τουρίστας, που δέχθηκε επίθεση από ένα λιοντάρι καθώς κοιμόταν σε μια σκηνή με τη σύζυγό του, κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στην Τανζανία, κέρδισε μια τεράστια αποζημίωση από μια βρετανική εταιρεία σαφάρι.

Ο Πατρίκ Φουρζό, 64 ετών, έχασε μέρος του χεριού του από την επίθεση του ζώου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Εθνικό Πάρκο Ρουάχα στην Τανζανία τον Αύγουστο του 2015.

Η 63χρονη σύζυγός του Μπριζίτ ξύπνησε, βλέποντας το ζώο να τη μυρίζει στην πλάτη πριν εκείνο ορμήσει στον σύζυγό της.

Το λιοντάρι τελικά απομακρύνθηκε, αφήνοντας τον Φουρζό σοβαρά τραυματισμένο. Ο Γάλλος τουρίστας αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις στο χέρι του, ενώ το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι δυο τους μήνυσαν την εταιρεία σαφάρι με έδρα τη Βρετανία για ζημιές και, παρότι εκείνη αρνήθηκε την ευθύνη, έχει πλέον συμφωνήσει να πληρώσει το 90% του ποσού που αξίωνε το ζεύγος. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, αυτό ανέρχεται σε περίπου 220.000 ευρώ, αλλά το τελικό ποσό είναι πιθανό να είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αποκάλυψαν ότι το ζευγάρι που αγαπάει τα ζώα, είχε περάσει αρκετές ημέρες στο σαφάρι πριν συμβεί η επίθεση. Νόμιζαν ότι ήταν ασφαλείς όταν κοιμήθηκαν στη σκηνή, αλλά ξύπνησαν για να βρουν το λιοντάρι μέσα.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή που ξύπνησα για να δω το λιοντάρι εκεί. Νόμιζα ότι και οι δύο θα πεθάνουμε. Η επίθεση αυτή θα με στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε η Μπριζίτ Φουρζό.

Πηγή: Reader.gr