Νιώσε σαν μαχητής: Το Κολοσαίο θα αποκτήσει δάπεδο για να φωτογραφίζονται οι επισκέπτες (pics & vid)

Gazzetta team
Νιώσε σαν μαχητής: Το Κολοσαίο θα αποκτήσει δάπεδο για να φωτογραφίζονται οι επισκέπτες (pics & vid)
Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο project φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια.

Μία μεγάλη αλλαγή ετοιμάζεται για το Κολοσσαίο, προκειμένου να κάνει ακόμα καλύτερη την εμπειρία των επισκεπτών του.

Ποιο είναι το project αυτό; Η τοποθέτησε ενός δαπεδου, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, στο κέντρο της αρένας που στόχο θα έχει να μπορεί όποιος βρίσκεται εκεί να νιώθει κάπως σαν τους μαχητές που έδιναν αγώνα για την ζωή τους.

Ήδη οι ιταλικές αρχές έχουν ανοίξει τον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και δέχονται προτάσεις που θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για να γίνουν δεκτές.

Το συνολικό κόστος φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ και ένας απαράβατος όρος είναι το δάπεδο που θα μπει, να μπορεί να μαζευτεί γρήγορα, έτσι ώστε σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών να μπορεί να μαζευτεί.

Μιλώντας για το εντυπωσιακό αυτό έργο, ο Alfonsina Russo που είναι διευθυντής του Κολοσσαίου, είπε: «Θέλουμε οι επισκέπτες να νιώσουν πως ήταν τότε και για αυτό δεχόμαστε προτάσεις από όλο τον κόσμο».

Η κατασκευή του

Η εντυπωσιακή αρένα άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τίτου και ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ.

Ονομαζόταν Αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν και για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων.

Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.

Μπορούσε να χωρέσει 65.000 θεατές και είχε σχήμα έλλειψης με περιφέρεια 524 μέτρων.

Οι διαστάσεις του ήταν κολοσσιαίες: 156 x 188 μέτρα και το ύψος του έφτανε τα 48 μέτρα και είχε 4 ορόφους. Από αυτούς, οι τρεις πρώτοι είχαν αψίδες και ο τέταρτος 40 παράθυρα. Πάνω από τον 4ο όροφο υπήρχε στοά. Ο τελευταίος όροφος προοριζόταν για τις γυναίκες και τις κατώτερες τάξεις των πολιτών, ενώ ο πρώτος για τους επιφανείς πολίτες.