Η αστυνομία του Μάντσεστερ απέτυχε να καταγράψει 80.000 εγκλήματα το 2020

Gazzetta team
Η αστυνομία του Μάντσεστερ απέτυχε να καταγράψει 80.000 εγκλήματα το 2020
Υπό καθεστώς ειδικής επιτήρησης τίθεται η αστυνομία του Μάντσεστερ, μετά από μια έκθεση που αποκάλυψε ότι οι αξιωματικοί της δεν κατάφεραν να καταγράψουν 80.000 εγκλήματα μέσα στο 2020.

Οι επιθεωρητές δήλωσαν ότι είχαν «σοβαρό λόγο ανησυχίας» για τον τρόπο με τον οποίο η δεύτερη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη της Αγγλίας λειτουργούσε, αφού αποκαλύφθηκε ότι δεν είχαν καταγράψει το 1/5 όλων των αναφερόμενων εγκλημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι «τα θύματα είναι πολύ συχνά απογοητευμένα».

Έτσι, η αστυνομική αρχή του Μάντσεστερ αναμένεται να υποβληθεί σε μια «εθνική διαδικασία εποπτείας» ως αποτέλεσμα των αποτυχιών της γύρω από την καταγραφή του εγκλήματος και την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων.

Σε κοινή δήλωση, ο Δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ και ο αντιδήμαρχος αστυνόμευσης και δικαιοσύνης Μπεβ Χιουζ τόνισαν ότι η έκθεση «έθεσε εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα, με επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών εδώ και αρκετά χρόνια.»

Περιέγραψαν δράσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη βελτίωση των προτύπων εξυπηρέτησης, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε περισσότερους αστυνομικούς και της πρόσληψης περισσότερου προσωπικού για την κεντρική μονάδα καταγραφής και ανάλυσης.

Μια ειδική τηλεφωνική γραμμή, που στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων, θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα (21/12) για πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν καταγγελία ή να αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν.

Πηγή: Reader.gr