«Έσπασε» και το Signal: Η ασφαλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας παρακολουθείται

Gazzetta team
«Έσπασε» και το Signal: Η ασφαλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας παρακολουθείται
Το Signal θεωρείται η ασφαλέστερη μορφή επικοινωνίας ή μάλλον θεωρείτο, καθώς και αυτή «έσπασε».

Η ασφαλέστερη εφαρμογή στον κόσμο, Signal, που εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν, σίγουροι, πως είναι αυτή που παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια επικοινωνίας χωρίς τον κίνδυνο υποκλοπής, εντάχθηκε στην κατηγορία αυτών μπορούν να υποκλαπούν.

Η εφαρμογή μηνυμάτων χρησιμοποιούσε ένα καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης προκειμένου να καθίσταται αδύνατη η υποκλοπή δεδομένων, αλλά και αυτό κατόρθωσαν να το «σπάσουν».

Για να συμβεί αυτό «δράστης» είναι κατ ομολογία της, η ισραηλινή εταιρεία Cellebrite η οποία ανακοίνωσε πως πλέον χάρις σε ένα νέο προϊόν της, μπορεί να παρακολουθεί τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Signal.

Η ισραηλινή εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας και το γεγονός ότι διαθέτει τα προϊόντα της σε κρατικές υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα, στις Ινδονησία, Βενεζουέλα, Λευκορωσία, Σαουδική Αραβία, την έχουν φέρει στο σημείο να δεχθεί έντονες επικρίσεις ότι βοηθά στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ηλεκτρονικός εξολκέας δεδομένων που είναι το δημοφιλέστερο προϊόν της εταιρείας, επιτρέπει σε κρατικές υπηρεσίες να ξεκλειδώνουν και να αποκτούν πρόσβαση σε κάθε τηλέφωνο.

Υπάρχει όμως και το Physical Analyzer για να διαχειρίζεται τα δεδομένα της υποκλοπής. Άρα λοιπόν και το τελευταίο "κάστρο" ασφάλειας των επικοινωνιών έχει πέσει...