Ανήλικοι παραλίγο να κάνουν φόνο για ένα διαδικτυακό παιχνίδι

Gazzetta team
Ανήλικοι παραλίγο να κάνουν φόνο για ένα διαδικτυακό παιχνίδι
Οι δυο ανήλικοι, ηλικίας 15 και 13 ετών, κρατώντας σφυρί μπήκαν στην αυλή του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος και χτύπησαν στο κεφάλι τον 13χρονο.

Σοκάρουν τα όσα ακούστηκαν στην κατάθεση των δύο ανήλικων που μπήκαν σε ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό και τραυμάτισαν με σφυρί 13χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 15 ετών, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 13χρονο, επηρεασμένοι από το «σενάριο» του διαδικτυακού παιχνιδιού.

Οι ανακριτές, σοκαρισμένοι, άκουσαν τους δύο ανήλικους να αναφέρουν πως είχαν σχέδιο που επεξεργάζονταν εδώ και ημέρες, αφού είχαν διαφορές μεταξύ τους σχετικά με το παιχνίδι. Οι δύο έφεραν την κατοχή τους επτά μαχαίρια και σουγιάδες αλλά και το σφυρί.

Κατάφεραν να μπουν στο σχολείο από μη εγκεκριμένη είσοδο και καραδοκούσαν στις σχολικές τουαλέτες. Όταν δεν βρήκαν τον 13χρονο, τον εντόπισαν στην αυλή του σχολείου όπου και δέχτηκε το κτύπημα από το σφυρί.

Όταν ο 13χρονος έχασε τις αισθήσεις του, οι δύο φοβήθηκαν και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, ωστόσο τους σταμάτησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζει υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρας φόνου και επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Οι ανήλικοι τελούν υπό κράτηση και εξετάζονται από παιδοψυχολόγο.

Σημειώνεται πως ο 13χρονος φερόμενος θύτης, βάσει του νόμου δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνος για την υπόθεση, λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.