Ερντογάν για Μακρόν: «Αν αγαπάει τους Αρμένιους να τους δώσει τη Μασσαλία»

Gazzetta team
Ερντογάν για Μακρόν: «Αν αγαπάει τους Αρμένιους να τους δώσει τη Μασσαλία»
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας σε εκδήλωση ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «αν η Γαλλία αγαπάει τόσο πολύ τους Αρμένιους, μπορεί να δώσει μέρος των εδαφών της όπως την Μασσαλία».

Συνέχισε λέγοντας πως η Γαλλία έχει παρόμοια στάση από τη Λιβύη μέχρι και τη Συρία και έχει αποδείξει πως είναι μέρος του προβλήματος.

«Πουθενά η Γαλλία δεν τηρεί αντικειμενική στάση. Το ίδιο παιχνίδι πήγε να παίξει στον Λίβανο, αλλά δεν πέτυχαν. Και ναι, έδιωξαν τον Μακρόν από τον Λίβανο» είπε, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: «Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που φοβήθηκαν, που θόλωσαν που έσκυψαν μπροστά στις απειλές. Πάντα σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί. Ενεργήσαμε πάντα με τιμή και αξιοπρέπεια και υπερασπιστήκαμε τη δικαιοσύνη στη Συρία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Ιράκ και τη νομιμότητα στη Λιβύη.

Χάρη στους αγώνες των αδελφών μας στο Αζερμπαϊτζάν, σήμερα οι ουρανοί του Καραμπάχ δεν είναι πλέον διακοσμημένοι με κουρέλια, αλλά με μισοφέγγαρα και αστέρια. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ φέρει περήφανα τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν ως σύμβολο του αγώνα των ηρώων μας. Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ είναι νόμιμη από άποψη διεθνούς δικαίου, με βάση τη διπλωματία και τα στρατιωτικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, όπως το γάλα της μάνας».