Έκλεβε το αφεντικό της και έκανε... «χρυσή» ζωή, μετέφερε μεγάλα ποσά από την εταιρεία στο λογαριασμό της

Gazzetta team
Έκλεβε το αφεντικό της και έκανε... «χρυσή» ζωή, μετέφερε μεγάλα ποσά από την εταιρεία στο λογαριασμό της
Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί το έκανε, δήλωσε ότι υπέφερε από κατάθλιψη και ότι έκλεψε τα χρήματα για «προσωπική θεραπεία».

Η Αμάντα Ρις καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επειδή για χρόνια μετέφερε χρηματικά ποσά από το λογαριασμό του αφεντικού της στο δικό της, για να κάνει ένα πλούσιο lifestyle αγοράζοντας αυτοκίνητα και χρηματοδοτώντας διακοπές.

Η 34χρονη γυναίκα μητέρα τριών παιδιών καταδικάστηκε επειδή έκλεψε περίπου 1 εκατ. στερλίνες από την εταιρεία στην οποία δούλευε για να χρηματοδοτήσει ένα «πολυτελές lifestyle».

Έπιασε δουλειά σε μία κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την πόλη Ράνκορν, στη βορειοδυτική Αγγλία το 2010 και μέχρι το 2019 μετέφερε χρηματικά ποσά στον λογαριασμό της.

Μάλιστα, η εταιρεία διαπίστωσε τι έκανε τον Νοέμβριο του περσινού χρόνου, την κατήγγειλε στην αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η 34χρονη είχε κλέψει 980.673 στερλίνες.

Η Ρις παραδέχθηκε την κλοπή των χρημάτων τον Μάρτιο του 2020 όταν παρουσιάστηκε από μόνη της στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς.

Κρίθηκε ένοχη για επτά κατηγορίες που σχετίζονται με κλοπή και μία για ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια φυλακή στις 3 Νοεμβρίου.

Ο αρχιφύλακας Φιλ Μπράουν που ήταν επικεφαλής της έρευνας για λογαριασμό της αστυνομίας του Ράνκορν:

«Η Αμάντα Ρις εργαζόταν ως διοικητική διευθύντρια και ήταν υπεύθυνη για τα έξοδα της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι είχε πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς της εταιρείας. Η εταιρεία της έδειξε υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης και την τοποθέτησε σ’ αυτήν τη θέση, ωστόσο η εμπιστοσύνη ήταν λανθασμένη. Για πολλά χρόνια η Ριβς μετέφερε μεγάλα ποσά από τον λογαριασμό της εταιρείας στον προσωπικό της λογαριασμό. Τα κλεμμένα χρήματα, τα οποία ήταν περίπου 1 εκατ. στερλίνες χρηματοδότησαν ένα πολυτελές lifestyle για την Ριβς και την οικογένεια της. Μόλις οι παραβάσεις ήρθαν στο φως παραδέχθηκε ότι ήταν ένοχη για κλοπή και ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε ο Μπράουν και προσέθεσε:

«Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί το έκανε, δήλωσε ότι υπέφερε από κατάθλιψη και ότι έκλεψε τα χρήματα για “προσωπική θεραπεία”, αγοράζοντας ακριβά αντικείμενα για εκείνη και την οικογένεια της, κάτι που την έκανε να νιώθει καλύτερα.

Παραδέχθηκε ότι χρηματοδότησε τον γάμο της, αυτοκίνητα, βελτιώσεις στο σπίτι, διακοπές, αλλά και αντικείμενα πολυτελείας όπως τζακούζι. Επιπλέον ανέφερε ότι δούλεψε εθελοντικά από το σπίτι όταν έγινε μητέρα, ώστε κανένας άλλος να μην χειρίζεται τα οικονομικά της εταιρείας και οι παρανομίες της να μην ανακαλυφθούν».

Πηγή: Reader.gr