Κινηματογραφική ληστεία στο Μιλάνο: Μπήκαν από το σύστημα αποχέτευσης και διέφυγαν χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες

Gazzetta team
Κινηματογραφική ληστεία στο Μιλάνο: Μπήκαν από το σύστημα αποχέτευσης και διέφυγαν χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες
«Ληστεία αλά ιταλικά» πραγματοποίησε σε τράπεζα, μία ομάδα ενόπλων, η οποία εισήλθε από το σύστημα αποχέτευσης και διέφυγε από τους δεκάδες αστυνομικούς, που περικύκλωσαν το κτήριο χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες.

Σκηνές από ταινία του Χόλιγουντ ή σειράς του Netflix θυμίζει η ληστεία που οργάνωσε και εκτέλεσε μία συμμορία ενόπλων σε υποκατάστημα της τράπεζας Crédit Agricole στο Μιλάνο, όπου χρησιμοποίησε το σύστημα αποχέτευσης για να μπει και να αδειάσει δεκάδες θυρίδες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη ληστεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης, όταν δύο από τους ληστές εισήλθαν στην τράπεζα από την κύρια είσοδο στην Piazza Ascoli και απείλησαν τους υπαλλήλους σημαδεύοντας τους με όπλα. Ταυτόχρονα δύο συνεργοί τους εισήλθαν μέσω ενός φρεατίου που συνδέει την τράπεζα μ’ ένα υπόγειο τούνελ.

Μάλιστα η συμμορία κράτησε όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος προσπάθησε ν’ αντισταθεί, φωνάζοντας «γίνεται ληστεία» καθώς και έναν ακόμα υπάλληλο, ενώ ένας τρίτος εργαζόμενος κατόρθωσε να διαφύγει.

Την ίδια ώρα η αστυνομία είχε περικυκλώσει την τράπεζα με δεκάδες άνδρες και ασφάλισε την περιοχή, ωστόσο οι δράστες χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες δημιουργώντας σύγχυση και κατέφεραν να ξεφύγουν μέσω του φρεατίου. Αρκετοί αστυνομικοί που τους ακλούθησαν, προσπάθησαν να τους εντοπίσουν στους υπονόμους χωρίς όμως επιτυχία.

Οι ληστές άδειασαν 20 θυρίδες, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το περιεχόμενο τους.

Εκτός από τον διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος έφερε ένα τραύμα στο κεφάλι από χτύπημα με όπλο, κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε. Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη ληστεία είπε: «Εισήλθαν από το υπόγειο. Ήμασταν τρεις μέσα στην τράπεζα όταν κατάλαβα τι συμβαίνει και φώναξα. Υπήρξε ένας μικρός διαπληκτισμός αλλά δεν με χτύπησαν».

Η εισαγγελία στο Μιλάνο διεξάγει έρευνα για τη ληστεία.

Πηγή: Reader.gr