Αριθμός ρεκόρ στις γεννήσεις είδους θαλάσσιας χελώνας υπό εξαφάνιση λόγω... κορονοϊού! (vid)

Gazzetta team
Αριθμός ρεκόρ στις γεννήσεις είδους θαλάσσιας χελώνας υπό εξαφάνιση λόγω... κορονοϊού! (vid)
Περισσότερα από 2.250 θαλάσσια χελωνάκια, του είδους υπό εξαφάνιση Olive ridley, απελευθερώθηκαν στον κόλπο της Καλιφόρνια!

Εξαιρετικά νέα για το... εξαιρετικά σπάνιο είδος χελώνας Olive ridley -ελληνιστί Λεπιδόχελυς του Eιρηνικού.

Όπως αναφέρει το BBC, οι γεννήσεις αυτών των υπό εξαφάνιση θαλάσσιων χελωνών σημείωσαν αριθμό ρεκόρ σε παραλία στο βόρειο Μεξικό λόγω... κορονοϊού!

Όχι, προφανώς και δεν απέκτησαν σούπερ δυνάμεις σαν τα Χελωνονιντζάκια λόγω του ιού. Απλά, το γεγονός ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει μειωθεί εξαιτίας της πανδημίας, επέτρεψε στο είδος να πάρει τα πάνω του.

Η ιθαγενής κοινότητα Seri στην πολιτεία Sonora δήλωσε ότι απελευθέρωσε περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Olive ridley στον Κόλπο της Καλιφόρνιας!

Αν σκεφτεί κανείς ότι απελευθερώνει, συνήθως, περίπου 500 μικρά χελωνάκια κάθε χρόνο, καταλαβαίνει πόσο σπουδαίος είναι ο φετινός αριθμός.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα γεννά τα αυγά της στις παραλίες πολλών περιοχών στο Μεξικό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, και φέτος, οι περιορισμοί στο ψάρεμα και τον τουρισμό, είχαν ως αποτέλεσμα οι φωλιές τους στην παραλία να μην διαταραχθούν τόσο, όσο άλλες χρονιές.

Το Μεξικό απαγορεύει την αιχμαλωσία θαλάσσιων χελωνών από το 1990 και υπάρχουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ