Η έκκληση του Έλληνα καπετάνιου στην απόπειρα πειρατείας: «Χρειάζομαι άμεσα, άμεσα βοήθεια» (vid)

Gazzetta team
Η έκκληση του Έλληνα καπετάνιου στην απόπειρα πειρατείας: «Χρειάζομαι άμεσα, άμεσα βοήθεια» (vid)
Ντοκουμέντο από την επικοινωνία του Έλληνα πλοίαρχου του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda κατά την διάρκεια της απόπειρας πειρατείας από λαθρεπιβάτες.

Την δραματική έκκληση του Έλληνα πλοιάρχου του Nave Andromeda κατά την διάρκεια της απόπειρας πειρατείας στο δεξαμενόπλοιο της Αγγελικής Φράγκου φέρνει στην δημοσιότητα video της Telegraph.

Θυμίζουμε οτι σε αυτό εντοπίστηκαν 7 λαθρεπιβάτες, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όταν εντοπίστηκαν και επιχειρήθηκε να περιοριστούν σε ένα δωμάτιο αντεπιτέθηκαν και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα οτι θα το σκοτώσουν.

'Έφτασαν μάλιστα έξω από την γέφυρα, την ώρα που ο Έλληνας καπετάνιος ζητούσε την βοήθεια των Βρετανικών αρχών.

Στο video που κυκλοφόρησε, ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: «Έχω δύο από αυτούς δίπλα στην γέφυρα, αλλά δεν μπορούν να μπουν μέσα. Προσπαθώ να τους κρατήσω ήρεμους. Χρειάζομαι άμεσα, άμεσα βοήθεια».

Οι ειδικές δυνάμεις με 16 κομάντος κατέβηκαν από ελικόπτερα στο πλοίο και σε μία συντονισμένη προσπάθεια, κατάφεραν να περιορίσουν τους Νιγηριανούς.

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda ευχαρίστησε όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την έγκαιρη και επαγγελματική τους ανταπόκριση.