Για ένα κρούσμα κορονοϊού κινεζική πόλη έκανε τεστ και στους 5 εκατομμύρια κατοίκους της!

Gazzetta team
Για ένα κρούσμα κορονοϊού κινεζική πόλη έκανε τεστ και στους 5 εκατομμύρια κατοίκους της!
Η Κίνα κατέγραψε την Κυριακή (25/10) τον υψηλότερο αριθμό ασυμπτωματικών περιπτώσεων κορονοϊού εδώ και σχεδόν επτά μήνες, μετά από ένα και μόνο κρούσμα, που πυροδότησε μαζικά τεστ σε μια ολόκληρη πόλη!

Ένα είναι σίγουρο: Η Κίνα δεν... παίζει με τον κορονοϊό!

Την Κυριακή (25/10), καταγράφηκε στη χώρα ο υψηλότερος αριθμός ασυμπτωματικών περιπτώσεων εδώ και σχεδόν επτά μήνες, στην απομακρυσμένη πόλη Kashgar, στη βορειοδυτική περιοχή Xinjiang. Το θέμα είναι, όμως, πώς έφτασαν σε αυτή την καταγραφή...

Όπως αναφέρει ο Independent, βρέθηκε ένας 17χρονος εργάτης εργοστασίου ενδυμάτων θετικός στον ιό και παρότι δεν είχε συμπτώματα, οι Αρχές αποφάσισαν να κάνουν τεστ και στους 4,75 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης! Και όλα αυτά το Σάββατο (24/10), προχθές!

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, λοιπόν, είχαν εξεταστεί 2,84 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν η μισή πόλη, και προέκυψαν 137 θετικά κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Οι 831 εργαζόμενοι, δε, στο εργοστάσιο, βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Τα υπόλοιπα τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο, Τρίτη (27/10).

Τα σχολεία στην πόλη, να σημειώσουμε, έχουν κλείσει και οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να φύγουν, εκτός αν μπορούν να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα.