Η NASA θα ανακοινώσει μια «συναρπαστική ανακάλυψη» για τη Σελήνη

Gazzetta team
Η NASA θα ανακοινώσει μια «συναρπαστική ανακάλυψη» για τη Σελήνη
Η NASA ανακοίνωσε πως θα... ανακοινώσει μια «συναρπαστική νέα ανακάλυψη» για τη Σελήνη την ερχόμενη εβδομάδα!

Βρέθηκαν εξωγήινοι στο φεγγάρι;

Μάλλον όχι(;), αλλά η NASA εξάπτει τη φαντασία μας, αφού ανακοίνωσε πως θα... ανακοινώσει μια «συναρπαστική νέα ανακάλυψη» για τη Σελήνη την ερχόμενη εβδομάδα!

Η ανακοίνωση, όπως τονίζει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 26 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της NASA. Σημειώνει, δε, ότι το εύρημα έγινε από το Στρατοσφαιρικό Παρατηρητήριο για την Υπέρυθρη Αστρονομία (SOFIA), αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες -με αποτέλεσμα να μας τρώει η αγωνία.

Αναφέρει μόνο ότι η ανακάλυψη «συμβάλλει στις προσπάθειες της NASA να μάθει για τη Σελήνη, υποστηρίζοντας τη βαθιά εξερεύνηση του διαστήματος».

Μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου, να θυμίσουμε, έγινε γνωστό ότι η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024.

Το πρόγραμμα Artemis, που ονομάστηκε έτσι από τη θεά της μυθολογίας, η οποία ήταν δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα (Apollo 11), πρόκειται να στείλει την πρώτη γυναίκα, αλλά, όπως φαίνεται, μαζί της θα είναι και ένας άντρας.

H τελευταία φορά που o άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι ήταν το 1972, ενώ η πρώτη φορά που κάποιος πάτησε στο φεγγάρι ήταν το 1969 με την αποστολή Apollo 11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ