Ιστορική δήλωση του Πάπα: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών!

Gazzetta team
Ιστορική δήλωση του Πάπα: «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών!
Με την ιστορική φράση ​«οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ανήκουν σε μια οικογένεια. Όλοι είναι παιδιά του Θεού», ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε για πρώτη φορά το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, σε μια ιστορική εξέλιξη, που προκαλεί αίσθηση!

O πάπας Φραγκίσκος, σε επίσημο κείμενο του Βατικανού, που παρουσιάζεται σήμερα (21/10), τάσσεται υπέρ της έγκρισης νόμων, οι οποίοι αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών, όπως και τις οικογένειες που συνθέτουν.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη για αυτό», υπογραμμίζει ο πάπας, σε μια δήλωση, δε, που θα «παίξει» στη διάρκεια ντοκιμαντέρ με τον τίτλο ''Francesco'', το οποίο θα κάνει πρεμιέρα απόψε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι ο Φραγκίσκος, με την κίνησή του αυτή, που μπορεί δικαίως να θεωρηθεί ιστορική, απευθύνεται στους καθολικούς πιστούς και κληρικούς σε όλον τον κόσμο, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί επαρκώς όλη η ιεραρχία και το ποίμνιο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.