Πήραν τα κινητά και τα tablets των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής γιατί φοβούνται παρακολούθηση από την MI6!

Gazzetta team
Πήραν τα κινητά και τα tablets των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής γιατί φοβούνται παρακολούθηση από την MI6!
Ο Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, να παραδώσουν τα κινητά και τα tablets τους, υπό τον φόβο παρακολούθησης από την MI6, τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας!

Δεν ξανάγινε!

Ή, τουλάχιστον, και να έγινε, δεν βγήκε ποτέ προς τα έξω...

Ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε απόψε (15/10) από τους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, να παραδώσουν τα κινητά και τα tablets τους, υπό τον φόβο παρακολούθησης από την MI6, τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας!

Όπως μεταδίδει ο David M. Herszenhorn του Politico, οι συσκευές παραδόθηκαν από τους ηγέτες και τοποθετήθηκαν σε ερμάρια, στον πέμπτο όροφο του κτιρίου Europa. Ο Herszenhorn γράφει ότι η εν λόγω κίνηση του προέδρου έγινε, φυσικά, προκειμένου να διατηρηθούν «μυστικές» οι συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ για το Brexit από τα «αδιάκριτα αυτιά» της MI6.

Και προσθέτει: «Το κλειδί για κάθε ντουλάπι δόθηκε προσωπικά σε κάθε ηγέτη. Μπορούν να φύγουν, φυσικά, αν θέλουν να κάνουν επείγουσα τηλεφωνική κλήση. Αλλά δεν μπορούν να φέρουν ένα κινητό τηλέφωνο στο δωμάτιο όσο συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit».