«Δεν κατάφερα να ανταποκριθώ, λυπάμαι»: Ξέσπασε σε κλάματα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας συγγνώμη από τους Βορειοκορεάτες (vid)

Gazzetta team
«Δεν κατάφερα να ανταποκριθώ, λυπάμαι»: Ξέσπασε σε κλάματα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ζητώντας συγγνώμη από τους Βορειοκορεάτες (vid)
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξέσπασε σε κλάματα, καθώς ζητούσε συγκινημένος συγγνώμη από τους Βορειοκορεάτες!

Τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον έχουμε ικανό για τα πάντα. Όχι, όμως και για να... κλαίει!

Σε μια σπάνια στιγμή, στην τεράστια στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, για να σηματοδοτήσει την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (εκεί παρουσιάστηκε και ο μεγαλύτερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας), ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβγαλε τα γυαλιά του και σκούπισε τα δάκρυά του -μια ένδειξη, όπως λένε οι αναλυτές, της αυξανόμενης πίεσης στο καθεστώς του.

«Ο λαός έχει εμπιστοσύνη, τόσο ψηλά όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, σε μένα, αλλά δεν κατάφερα να ανταποκριθώ πλήρως», είπε, σύμφωνα με μια μετάφραση των δηλώσεών του στην εφημερίδα Korea Times. «Λυπάμαι πολύ για αυτό», πρόσθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Αναφερόμενος στον παππού και στον πατέρα του -οι δύο προηγούμενοι ηγέτες της Βόρειας Κορέας- ο Κιμ συνέχισε: «Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, χάρη στην εμπιστοσύνη όλων των ανθρώπων, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους».

Η ομιλία του, πάντως, ήταν γεμάτη και δυσοίωνες λέξεις, όπως «σοβαρές προκλήσεις», «αμέτρητες δοκιμασίες» και «άνευ προηγουμένου καταστροφές», σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.