Απάνθρωπο: Υπάλληλοι φυλακών τιμωρούσαν κρατούμενους βάζοντας σε επανάληψη και στη δια πασών παιδικό τραγούδι (vid)

Gazzetta team
Απάνθρωπο: Υπάλληλοι φυλακών τιμωρούσαν κρατούμενους βάζοντας σε επανάληψη και στη δια πασών παιδικό τραγούδι (vid)
Σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε φυλακή των ΗΠΑ μετέτρεψαν το ''Baby Shark'', γνωστό παιδικό τραγούδι, σε... εφιάλτη για τους κρατούμενους!

Το ''Baby Shark'', ένα τραγούδι από τα πλέον αγαπημένα των παιδιών, χρησιμοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την τιμωρία κρατουμένων!

Μάλιστα, οι τρεις πρώην, πλέον, υπάλληλοι στη φυλακή της Οκλαχόμα αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες, ακριβώς επειδή ανάγκασαν κρατούμενους να ακούσουν επανειλημμένα το συγκεκριμένο τραγούδι.

Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, οι Κρίστιαν Μάιλς, Γκρέγκορι Μπάτλερ και ο Κρίστοφερ Χέντερσοτ κατηγορήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, για «σκληρότητα» σε κρατούμενους.

Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις -τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβρη- ο καθένας τους έβαζε έναν κρατούμενο σε μια άδεια αίθουσα, του περνούσε χειροπέδες και τον ανάγκαζε να στέκεται έτσι για δύο ώρες συνεχόμενα, ακούγοντας στη δια πασών το ''Baby Shark''.

Προφανώς και μπορεί να ακούγεται αστείο -ως τέτοιο το χαρακτήρισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι-, αλλά, όπως τονίζεται και στην ένορκη κατάθεση, που έλαβε ο ανακριτής, όλο αυτό δημιούργησε «αδικαιολόγητο συναισθηματικό στρες στους κρατούμενους, που πιθανότατα υπέφεραν ήδη».

Σε περίπτωση, τώρα, που δεν ξέρετε ποιο είναι το τραγούδι ''Baby Shark'', ιδού. Είναι αρκετά γνωστό και στην Ελλάδα. Σκεφτείτε να το ακούτε για δύο ώρες σερί δυνατά. Απάνθρωπο.