Μακελειό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Άλλοι 51 αυτονομιστές στρατιώτες σκοτώθηκαν, ξεπέρασαν τους 242 οι νεκροί

Gazzetta team
Μακελειό στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Άλλοι 51 αυτονομιστές στρατιώτες σκοτώθηκαν, ξεπέρασαν τους 242 οι νεκροί
Άλλοι 51 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσε η Αρμενία.

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα (3/10) τον θάνατο άλλων 51 στρατιωτών του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις συγκρούσεις όπου αντιπαρατίθενται, για έβδομη ημέρα, οι δυνάμεις της αυτόνομης περιοχής με εκείνες του Αζερμπαϊτζάν.

Ο κατάλογος των 51 στρατιωτών που σκοτώθηκαν δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αρμενικής κυβέρνησης.

Ο επίσημος απολογισμός των εχθροπραξιών, που είναι, ωστόσο, μερικός, ξεπέρασε, έτσι, τους 242 θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αυτόνομου θυλάκου, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η «τελευταία μάχη» για το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει αρχίσει και πρόσθεσε, ντυμένος με στολή παραλλαγής, πως πηγαίνει στο μέτωπο για να πολεμήσει στο πλευρό των στρατιωτών του.

Ερντογάν: «Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων στον Καύκασο»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία υποστηρίζει τους «καταπιεσμένους» στον Καύκασο, όπου η Άγκυρα στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στην επταήμερη σφοδρή μάχη του εναντίον αρμενικών δυνάμεων στον αποσχισθέντα θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα για τη χώρα μας, προκειμένου να πάρει τη θέση που της αξίζει στην συνολική παγκόσμια τάξη. Παραμένουμε στο πλευρό των καταπιεσμένων οπουδήποτε από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.