Eξέγερση στο παλάτι: Το προσωπικό της Ελισάβετ δεν θέλει να κάνει μαζί της Χριστούγεννα

Gazzetta team
Eξέγερση στο παλάτι: Το προσωπικό της Ελισάβετ δεν θέλει να κάνει μαζί της Χριστούγεννα
Ένταση κι εκνευρισμός στο παλάτι στην Αγγλία, καθώς το προσωπικό αρνήθηκε να κάνει Χριστούγεννα μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Με βάση τα δημοσιεύματα της «The Sun», 20 υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραμείνουν στο κτήμα του Νόρφολκ της βασίλισσας Ελισάβετ. Εκεί βρίσκονται πάντα τα Χριστούγεννα, χωρίς τις οικογένειές τους, για τις ανάγκες της βασιλικής οικογένειας κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, την οποία παραδοσιακά περνά εκεί.

Οι καθαριστές, οι υπηρέτες και οι εργαζόμενοι συντήρησης εξεγέρθηκαν μη θέλοντας να περάσουν μακριά από τους δικούς τους τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο λόγος που ειδικά φέτος συνέβη αυτό, είναι ο κορονοϊός γιατί τα μέτρα προστασίας απαιτούν καραντίνα για κάποιες μέρες και εν συνεχεία πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, προκειμένου να μην έρθει σε επαφή η βασίλισσα με κάποιον που έχει τον ιό. Αρα, θα έπρεπε ένα μήνα να είναι μακριά από τα σπίτια τους.

Αν δεν βρεθεί λύση η Ελισάβετ θα περάσει τα Χριστούγεννα στο κάστρο Γουίνδσορ και όχι στο Νόρφολκ για πρώτη φορά μετά από 33 συνεχή χρόνια.

Από τη δική του πλευρά, το παλάτι δημιουργεί «προστατευτική φούσκα» μεταξύ Σάντριγχαμ και κάστρου Γουίνδσορ.

Ωστόσο, βασιλική πηγή δήλωσε στη Sun: «Η βασίλισσα είναι εξοργισμένη. Το προσωπικό είπε ότι φτάνει πια. Όλοι θέλουν να παραμείνουν πιστοί στη βασίλισσα, αλλά πιστεύουν ότι είναι παρατραβηγμένο να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους για τα Χριστούγεννα. Γίνονται διάφορες συζητήσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλά κανείς για τον Δεκέμβριο».

Η Ελισάβετ έχει αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και τις δημόσιες υποχρεώσεις της, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που της έχει κοστίσει μέχρι τώρα 35 εκατομμύρια λίρες.