Αστυνομικοί που αντάλλαζαν φωτογραφίες του Χίτλερ αντιμετωπίζουν μείωση μισθού έως και 50%

Gazzetta team
Αστυνομικοί που αντάλλαζαν φωτογραφίες του Χίτλερ αντιμετωπίζουν μείωση μισθού έως και 50%
Να μειώσει τον μισθό των αστυνομικών που αντάλλαζαν μέσω chat φωτογραφίες του Χίτλερ και ναζιστικά σύμβολα, προτίθεται το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Spiegel, το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας ετοιμάζεται να μειώσει τον μισθό των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο με τους ακροδεξιούς αστυνομικούς έως και 50%.

«Στις περιπτώσεις των αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απομάκρυνσή τους, μπορεί να παρακρατηθεί έως και 50% του μισθού. Το ποσό της μείωσης εξαρτάται από την οικονομική τους κατάσταση λαμβανομένων υπόψη των αναγκών των οικογενειών τους. Αυτήν τη στιγμή ερευνάται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 31 αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να έστελναν και να λάμβαναν μέσω chat φωτογραφίες με τον αγκυλωτό σταυρό και τον Χίτλερ.

Από τότε που το σκάνδαλο έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αστυνομικοί έδωσαν πληροφορίες για ενδεχόμενες παρόμοιες περιπτώσεις από τις γραμμές τους. Οι ανακριτές ερευνούν επί του παρόντος άλλες 16 περιπτώσεις ακροδεξιών εξτρεμιστικών ή ρατσιστικών συμπεριφορών αστυνομικών.