Η στιγμή που αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν ανήλικο αυτιστικό ο οποίος είχε πάθει κρίση (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν ανήλικο αυτιστικό ο οποίος είχε πάθει κρίση (vid)
O 13χρονος, Λίντεν Κάμερον, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ υπέστη σοβαρή κρίση άγχους, αλλά ήταν άοπλος.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο από τα bodycams των αστυνομικών στο Σολτ Λέικ Σίτι, για το συμβάν πυροβολισμών ενός 13χρονου αυτιστικού παιδιού, του οποίου η μητέρα είχε ζητήσει βοήθεια για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν η η μητέρα του 13χρονου, Γκόλντα Μπάρτον, κάλεσε το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, για να μεταφέρουν σε νοσοκομείο, τον γιο της, Λίντεν Κάμερον, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ και υπέστη σοβαρή κρίση άγχους, αλλά ήταν άοπλος.

Η Γκόλντα Μπάρτον ανέφερε ότι πίστευε πως η αστυνομία «θα χρησιμοποιούσε την ελάχιστη δυνατή βία» και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα ο γιος της είχε ένα όπλο, με το οποίο είχε απειλείσαι έναν συνεργάτη της και ότι θα σπάσει τα παράθυρα του σπιτιού, αλλά τους εξήγησε ότι πρόκειται για αεροβόλο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί της είπαν ότι έπρεπε να συμπεριφερθούν σαν περιστατικό στο οποίο ο 13χρονος είναι ένοπλος. Ο νεαρός μόλις είδε τους αστυνομικούς τρόμαξε και προσπάθησε να διαφύγει.

Στο βίντεο από τις κάμερες που φέρουν στο σώμα τους οι αστυνομικοί (bodycams), διακρίνονται οι άνδρες της αστυνομίας να κυνηγούν τον 13χρονο στο δρόμο αφότου έχουν φτάσει στο σπίτι του, του φωνάζουν να πέσει κάτω και στη συνέχεια ακούγονται αρκετοί πυροβολισμοί, προτού ο νεαρός καταρρεύσει από τους πυροβολισμούς.

Το βίντεο όπως και οι κλήσεις της μητέρας στο 911 δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει στο Σολτ Λέικ, χρειάζονται 10 εργάσιμες ημέρες για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο αρχιφύλακας Κιθ Χόροκς είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 13χρονος ήταν οπλισμένος όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και ότι το περιστατικό ερευνάται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Ζακ Γουέιχερ ο 13χρονος είναι σε σοβαρή κατάσταση έχει σπασμένα κόκαλα και διάτρηση οργάνων από σφαίρες, όντας τυχερός που είναι ζωντανός.

Πηγή: Reader.gr