Τροπικό νησί στη Χιλή πωλείται έναντι 20 εκατ. δολαρίων, μεγάλες αντιδράσεις από τους οικολόγους (vid)

Gazzetta team
Τροπικό νησί στη Χιλή πωλείται έναντι 20 εκατ. δολαρίων, μεγάλες αντιδράσεις από τους οικολόγους (vid)
Ενας από τους τελευταίους επίγειους παραδείσους και παγκόσμιο καταφύγιο αναπαραγωγής της γαλάζιας φάλαινας, το οποίο ανήκει διοικητικά στη Χιλή και συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, βγαίνει στο σφυρί.

Τα νησιά Guafo στην αρχαιότητα αποτελούσαν τόπο ανθρωποθυσιών της αυτόχθονης φυλής Mapuche.

Η αγγελία πώλησης, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από περιβαλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Private Islands Inc, που ως επί το πλείστον απευθύνεται σε υποψήφιους αγοραστές του διεθνούς τζετ σετ.

«Με μια ακτογραμμή συνολικής έκτασης 40.000 εκταρίων και έναν από τους πιο σπάνιους βιότοπους χλωρίδας και πανίδας, τα νησιά Guafo αποτελούν ένα μαγευτικό προορισμό για κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή», αναφέρει στην ανάρτησή της η ιστοσελίδα.

«Βλέπουμε το νησί ως πηγή ζωής και πνευματικής δύναμης. Για εμάς δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει εμπορική αξία», λένε οι επικεφαλής των γύρω κοινοτήτων που θέλουν να διατηρηθεί ο σχεδόν πρωτόγονος τρόπος ψαρέματος που εφαρμόζεται ως τώρα και να μη διαταραχθεί το οικοσύστημα. ​

Πηγή: Reader.gr