Ο Ελον Μασκ θα στείλει τουρκικό δορυφόρο στο διάστημα

Gazzetta team
Ο Ελον Μασκ θα στείλει τουρκικό δορυφόρο στο διάστημα
Η Space X του Έλον Μασκ ανέλαβε να εκτοξεύσει στο διάστημα τουρκικό δορυφόρο!

Η Space X του Έλον Μασκ ανέλαβε να εκτοξεύσει στις 30 Νοεμβρίου του 2020 τον τουρκικό δορυφόρο «Turksat 5A» στο διάστημα!

Τη συμφωνία γνωστοποίησε σήμερα (17/9) ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου.

Ο νέος δορυφόρος θα καλύπτει την περιοχή της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και μεγάλο μέρος της Αφρικής, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες και βελτιώνοντας τη βάση δεδομένων των υπαρχόντων δικτύων.

Θα μεταφερθεί, μάλιστα, στο διάστημα με τη βοήθεια του πυραύλου «Falcon 9», ενώ η εκτόξευση θα γίνει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ιδρυτής των SpaceX και Tesla επισκέφθηκε την Τουρκία το 2017, για να συζητήσει τα σχέδια της χώρας όσον αφορά τους δορυφόρους με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Και δεύτερος και τρίτος δορυφόρος!

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, εξάλλου, η γειτονική χώρα αναμένεται να στείλει και δεύτερο δορυφόρο, τον «Turksat 5B», εντός του β' τριμήνου του 2021.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις τουρκικές διαστημικές τεχνολογίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καραϊσμαΐλογλου.

Μάλιστα, σε φάση παραγωγής βρίσκεται και ο δορυφόρος «Turksat 6A», ο οποίος κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Άγκυρα και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός του 2022.

«Θα είναι ο πρώτος εξ ολοκλήρου τουρκικός δορυφόρος στο διάστημα. Με τη βοήθεια του Θεού, θα επιτύχουμε τους στόχους μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...