Σχεδόν το 11% των νεαρών Αμερικανών πιστεύουν πως οι Εβραίοι προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα

Gazzetta team
Σχεδόν το 11% των νεαρών Αμερικανών πιστεύουν πως οι Εβραίοι προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα
Σοκ προκαλεί μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, αφού το 63 τοις εκατό όλων των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν.

Μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ έφερε απροσδόκητα αποτελέσματα, καθώς σχεδόν το 11% των νεαρών από όσους συμμετείχαν στην δημοσκόπηση πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για το Ολοκαύτωμα, εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης σοκαριστικής άγνοιας για τη γενοκτονία των Ναζί.

Η έρευνα των 50 κρατών σχετικά με τις γνώσεις για το Ολοκαύτωμα ανατέθηκε από τον οργανισμό «Διάσκεψη για τις εβραϊκές υλικές αξιώσεις κατά της Γερμανίας».

Συγκεκριμένα, η έρευνα περιελάμβανε περίπου 1.000 συνεντεύξεις, με επιλεγμένους συμμετέχοντες τυχαία, και 200 ​​επιπλέον συνεντεύξεις νεαρών ενηλίκων ηλικίας 18 έως 39 σε κάθε πολιτεία.

Σχεδόν το 63 τοις εκατό όλων των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν, ενώ το 36% πίστευαν ότι «δύο εκατομμύρια ή λιγότεροι Εβραίοι» σκοτώθηκαν.

Περίπου το 48% των ερωτηθέντων δεν μπόρεσαν να ονομάσουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα εβραϊκό γκέτο από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Τα αποτελέσματα είναι τόσο σοκαριστικά όσο και θλιβερά και υπογραμμίζουν γιατί πρέπει να δράσουμε τώρα, ενώ οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος εξακολουθούν να είναι μαζί μας για να εκφράσουν τις ιστορίες τους», δήλωσε ο Gideon Taylor, Πρόεδρος του οργανισμού πίσω από τη μελέτη.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα «σκορ γνώσης» του Ολοκαυτώματος βάσει τριών κριτηρίων:

  • εάν ένας συμμετέχων είχε ακούσει γι 'αυτό,
  • αν θα μπορούσε να ονομάσει τουλάχιστον ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή θανάτου
  • αν ήξεραν ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι σκοτώθηκαν

Τα αποτελέσματα συγκλόνισαν τους διοργανωτές, καθώς, για παράδειγμα, περίπου το 19% των ερωτηθέντων της Νέας Υόρκης πίστευαν ότι οι Εβραίοι προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα, ακολουθούμενο από το 16 τοις εκατό στη Λουιζιάνα, το Τενεσί και τη Μοντάνα και το 15 τοις εκατό στην Αριζόνα, το Κοννέκτικατ, τη Γεωργία, τη Νεβάδα και το Νέο Μεξικό.

Περίπου το 59% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά.

Η αντίδραση στην έρευνα στο διαδίκτυο ήταν απογοητευτική και πολλοί έριξαν το φταίξιμο στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.